Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Çok sayıda ilden de hissedilen depremin 30 saniyeden fazla sürdüğü öğrenildi.

Depremin ardından yıkımın meydana geldiği iller ise şöyle:

Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye.

Bakan Koca: 1651 vatandaşımız hayatını kaybetti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Hatay’daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulunuyor.

Sağlık Bakanı Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu ana kadar 1651 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 11 bin 119 kişinin yaralandığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Akar, TCG İskenderun gemisinin bu gece İskenderun Limanı'na yanaşarak yaralıları Mersin'deki hastanelere sevk edeceğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, akaryakıt ikmali konusunda rafinerilerde ve depolarda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını bildirdi.

"Halkı paniğe sevk edilen paylaşımlar yapılıyor"

Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tarar, "Yardımlar konusunda önemli husus, bir koordinasyon içerisinde olması gerekiyor. Herkes bölgeye gitmek istediği için trafik sıkışıyor. İllerde AFAD koordinasyon merkezlerine yardımlarını ulaştırabilirler. 130'un üzerinde artçı sarsıntımız var. Ne yazık ki halkı paniğe sevk edilen paylaşımlar yapılmaya devam ediliyor. Lütfen itibar edilmesin. Buradan almadığımız hiçbir bilgiye itibar etmeyiniz" diye konuştu.

7,6 büyüklüğünde yeni deprem

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem ve artçı sarsıntıların ardından, Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 13.24'te, Kahramanmaraş'ın elbistan ilçesinde gerçekleşti.

7,6 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu. Deprem birçok ilden şiddetli şekilde hissedildi.

"Birbirini tetikleyen depremler"

Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem deprem çok geniş bir alanda hissedildi.

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, "Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler. Bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var. 6,5- 6,7 büyüklüklere kadar artçı sarsıntılar devam edecektir." ifadelerini kullandı.