İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyet Fakültesi'nin dekanlığında bulunan ve hakkında mobbing ile soruşturmayla yıldırma iddiaları bulunan Osman Bilen'in, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'u anlatma etkinliğinde engellemelere neden olduğu ortaya çıktı.
Buna göre Bilen, anma programı kapsamında Mehmet Akif'in hayatını anlatması için konuşmacı olarak davet edilen Doç. Dr. Necdet Şengün'ün, etkinliğe alınmasına izin vermediği ortaya çıktı.
İSTOK'un konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı

"ÜNİVERSİTELERİMİZİN MİLLİ DEĞERLERİMİZDEN KOPMASINI İSTEMİYORUZ"

İzmir'deki sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek hem kentin hem de Türkiye'nin gelişimine katkı sağlayan İSTOK (İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu) olarak, bileşenlerimizden biri olan İnsan ve Medeniyet Hareketi İzmir (İMH İZMİR), Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile ilgili bir anma programı ve panel düzenledi.
Yazdığı 'Çanakkale Şehitlerine' adlı şiir ile başta Anadolu olmak üzere gönül coğrafyamızda insanların kalbini fethetmiş olan Mehmet Akif, daha sonra da Müslüman milletimizin bağımsızlık aşkını, 571 hecede 1453 harfle 10 kıta 41 beyitle yazdığı ölümsüz eseri İstiklâ1 Marşı ile tüm dünyaya göstermiş, askeri başarılarımızı en edebi bir şekilde muhteşem bir sanatla taçlandırmıştır.

"BİLEN, ONAY VERMEDİ"

Böylesine büyük bir şairi genç nesillere anlatmak, pek tabii ki her anne babanın, her eğitimcinin görevidir. Toplumlar ancak ve ancak tarihinden aldığı güç ve ilhamı, bilim ve teknolojiyle birleştirirse dünya tarihinde kalıcı başarılara imza atabilir. Aksi halde yapılan tüm atılımlar kökleri koparılmış, kurutulmuş ağaç yaprakları gibi kuruyup savrulmaya mahkumdur. Bizler eğer gençlerimize tarihi değerlerimizi aktarabilir, özgür düşünce ve doğru bilgiyi gençlerimizle buluşturabilirsek, ülkemizi kalıcı olarak yüceltebilir, her türlü iç ve dış tehdide karşı savunabiliriz.
Bu duygu ve düşüncelerle bileşenlerimizden olan İMH İZMİR, planladığı Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı'na Dokuz Eylül Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necdet Şengün'ü de davet etti. Tüm resmi kural ve yönetmeliklere uygun bir biçimde iletilen izin dilekçesine rağmen değerli hocamız Doç. Dr. Necdet Şengün, söz konusu panele ne yazık ki Dokuz Eylül Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Osman Bilen'in onay vermemesi sebebiyle katılamamıştır. Bu sebeple adı geçen kurumumuz, programa katılanlara, hocamızı dinlemek için gelen misafirlerine mahcup olmuştur.

"AKİF'İN ANLATILMASINDAN MI RAHATSIZ OLUYOR?"

Her zaman vatanına, milletine ve dinine bağlı güzel ahlaklı, fiziken ve ruhen sağlıklı nesiller yetiştirmek için mücadele eden bir Sivil Toplum Kuruluşu olan İMH İZMİR'in düzenlediği panelde değerli hocamız Doç. Dr. Şengün'ün, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u gençlere anlatmasına neden izin verilmediğini anlayamadık. Sayın Dekan hocamız burada akademik bilginin gençlerle paylaşılmasından mı rahatsız oluyor; yoksa Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un gençlerimize anlatılmasından mı? Bizler bunu gerçekten çok merak ediyoruz.
Bizler İSTOK olarak Dokuz Eylül Üniversitesi'nin ve ilahiyat Fakültesi'nin, akademik özgürlüğün, fikir ve düşünce özgürlüğünün, İnsan haklarının ayaklar altına alındığı, kurulduğu kentin insanlarından kopuk bir halde, akademik başarılarla değil de, sürekli problemlerle, skandallarla İzmir ve Türkiye gündemine gelmesinden hicap duyuyoruz.
İSTOK olarak bizler üniversitelerimizde akademik çalışma alanından çıkaran, akademiyi ve akademik hayatı halktan koparan, akademik bilgiyi paylaşmaktan kaçınan milli değerlerin aktarılmasına dahi karşı çıkan eğitim yöneticileri istemiyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur...