Değerli dostlarım sevgili okurlarım,
"Sosyal Medya Yasası" olarak da bilinen Basın Kanunu TBMM onayı ile kabul edildi.

Özellikle önem teşkil eden 29. madde meclis onayından geçti. Buna göre; TCK'ya "halkın yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu" eklenecek.

Yapılan değişiklikle söz konusu suçu işleyenler için 1 ila 3 yıl arası hapis cezası istenebilecek.

Bu yasanın meclisten geçmesine en çok sevinenlerden biri benim. Ailem, kızım, kardeşim bu hususta inanılmaz derecede sosyal medyada dezenformasyona maruz kalıyoruz. Çoğu zaman cevap vermemeyi, susmayı tercih etsek de maddi manevi zarar görüyoruz.

Bizim ailemiz üzerinden yapılan yalan haberlerin ve özellikle kızıma atılan iftiraların haddi hesabı yoktu.

Benim üzerime atılan iftiralar, hakaretler ve yazılan fütursuzca ifadeler manevi yönden çok yıpratıcı oluyor mağdur ediliyorduk.

Maddi yönden ise hepsini takip etmek, avukata vermek zorunda kaldık. Bunların takibi olsun, süreç olsun hem zaman kaybı hem de maddi açıdan yıpratıcı oluyordu.

Bu yasa olması gereken bir icraattı. Geç bile kalındığını düşünüyorum. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan.

Aslında cezaların daha fazla olması lazım.

Daha önce biliyorsunuz Elon Musk, Twitter'ı satın alması söz konusu olduğunda bütün sahte hesapların kapatılacağını duyurmuştu ve bunların listesini istemişti. Ancak Twitter karlı bir satış olmasına rağmen bu hesapları vermek istemeyerek satıştan vazgeçmişti.

Burada çok ciddi bir durum var aslında. Twitter'da sahte hesap açıp her ağzına geleni herkes konuşabiliyor. Burada terör de destekleniyor, devlet de kötüleniyor ve bunu takip imkânı da yok.

Bu özgürlük değil. Herkes her canının istediğini, yalan-dolan-iftira demeden her istediği kişiye, istediği şekilde söyleme hakkına sahip olmamalı.

Kişilik haklarının bu yasayla korunma altına alınması çok iyi bir adım oldu.

Tabi yine muhalif taraf bu yasa ile ilgili sansür benzetmesi yapıyor. Öncelikle sansür nedir bilmiyor musunuz ki bu benzetmeyi yapıyorsunuz?

Sansür kaynağı belli, doğru haberleri de engelleyen bir uygulamadır. Doğruların konuşması engellenir, buna sansür denir.

Yalan yanlış iftiraların, küfürlerin engellenmesi kişilik haklarının korunmasıdır sansür değildir.
Ben sırf iktidarı karalamak için yapılan bu yorumları artık gerçekten muhatap almak dahi istemiyorum.

Bu yasa iktidar yanlılarının işine yarayacak da muhaliflerin işine yamayacak mı?

Bu yasa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her bireyi yalan yanlış ve iftira içeren her türlü söylemden koruyacak bir yasa. Herkesi kapsayan bir yasa. Sırf muhaliflik adına buna sansür demek cehalettir, kör bir muhalifliktir, başka bir şey değil.

Evet dostlarım ben hayırlı olsun diyorum. Kişilik haklarına saygı, hayvanların korunması, doğanın korunması, onların yaşam haklarına saygı medeniyetin gereğidir. Bu değerler normalde ahlaki öğretilerle insanlara kazandırılır ancak insanlar bu saygıyı ve ahlaki değerleri kaybettiyse bu değerler yasalarla sağlanır. Bu medeni olmanın göstergesidir. Asla sansür değildir. Devletin vatandaşını korumasıdır.

Ben bu adımı toplumun huzurunu temin etmesi açısından çok faydalı buluyorum. Devamının da gelmesi temenni ediyorum.

Allah'a emanet olunuz!