Süper Lig ve TFF 1. Lig’in üç sezonu kapsayan yeni yayın ihalesinde en yüksek 7 pakete teklif veren Digitürk'e tanına süre bugün saat 17.00'de doldu. Türkiye Futbol Federasyonu'nundan (TFF) şu ana kadar Digitürk'ün sözleşmeyi imzaladığına dair bir açıklama gelmedi. TFF, Digitürk'e geçen hafta pazartesi 7 paketi imzalaması için 7 gün süre vermişti. Ancak bu süre dolduğu halde TFF'den sözleşme imzalandığına dair bir açıklama yapılmadı. Ajansspor'un elde ettiği bilgiye göre firma saat 17.00'ye kadar imza atmaya gitmiş değildi. 

Şimdi sıra Saran Group ve TRT’de

Digitürk'ün çekilmesi kesinleşirse, TFF’nin 28 Şubat’ta yaptığı açıklamaya göre bu 7 paketin 5’ine en yüksek ikinci teklifi veren Saran Group ve 2’sizen en yüksek teklifi veren TRT, için süreç bugün itibarıyla başlayacak. Bu iki firma da 7 gün içinde en yüksek ikinci teklif verdikleri paketler için TFF’ye gidip imza atarsa, söz konusu yayın paketlerinin sahibi olacaklar.

Digitürk işareti Cuma günü verdi

Digitürk, geçen Cuma günü yaptığı açıklamada sözleşmeyi imzalamayacağının işaretini vermişti. Türkiye’deki varlıklarının sadece bir ihaleye bağlı olmadığını belirten Digitürk, en cazip paket olan Paket 1-A’nın ihale dışı bırakılmasına tepki göstermişti. Söz konusu pakete sadece Digitürk 810 milyon liralık teklif vermişti. Ancak TFF İhale, bu paketin değerinin en az 1.5 milyar TL olduğuna kanaat getirip, ihalesini iptal ettiğini buna karşın diğer 7 paket için için tarafları imzaya çağırmıştı. Burada da öncelik Digitürk’ün olmuştu.

Paket 1-A için süreç yeniden başlayacak

Bundan sonra Saran Group ve TRT, söz konusu 7 paket için imza atarsa TFF 800 milyon liralık bir satış yapmış olacak. Bundan sonra Paket 1-A’nın satışı için yeni ihale açılacak. Bu ihalede nasıl bir model izleneceğini de TFF tarafından duyurulacak.

Süreç nasıl ilerledi?

14 Şubat'ta start alan yeni yayın ihalesi sürecinde TFF, 28 Şubat'ta kararını açıkladı. Digitürk'ün 810 milyon lirayla en yüksek teklif verdi Paket 1-A ihalesi iptal edildi. TFF diğer yandan, Digitürk'ü 7 Mart saat 17.00'ye kadar 500 milyon verdiği Paket 1-B, 140 milyon lira verdiği Paket 1-C , 330 milyon lira verdiği Paket 1-D, 30 mily