ABD'nin önde gelen yayın organlarından Bloomberg, NATO komutanlarının bölgede yaşanabilecek yanlış anlamaları önlemek için Rus askeri yetkililerle temasta olduğunu yazdı. NATO'nun ayrıca bölgede olası riskleri önlemek için hava sahasını ve sınırları yakından izlediği kaydedildi.

ABD ve Rusya, Suriye'deki savaşta da olası askeri kazaları önlemek amacıyla bir koordinasyon mekanizması oluşturmuştu.

RUS SALDIRILARI NATO SINIRLARINA DAYANDI

Geçen hafta Polonya sınırındaki bir askeri eğitim üssünü bombalayan Rusya, son günlerde de Lviv'e füze saldırılarını artırdı. Bloomberg'in haberine göre Batılı yetkililer, bir Rus füzesinin NATO topraklarına düşmesi gibi gerilimi tırmandıracak bir olay yaşanmasından endişe ediyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Bölgede artan askeri hareketlilik büyük risk yaratıyor" diyerek olası bir kazanın engellenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını, bir kaza halinde durumun kontrolden çıkmaması için de bazı önlemler aldıklarını duyurdu. Pentagon sözcüsü John Kirby de dün yaptığı açıklamada "Kimse savaşın şu anda sürdüğü yerin ötesine geçmesini istemiyor" dedi.

ZELENSKİY: NATO, RUSYA İLE KARŞI KARŞIYA GELMEKTEN KORKUYOR

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise, ABD televizyonu ABC News’e "NATO'nun Ukrayna'yı kabul etmeyeceğini anladım. NATO, Rusya ile karşı karşıya kalmaktan korkuyor" diye konuşmuştu.

Haber7