Usta yazar Dilipak, 'Bugün Dünya İnsan Hakları Günüymüş!' makalesinde, Türkiye gündemini bir süredir meşgul eden 'çocuk gelin' iddiasına da yer verdi.

İronik uslübuyla bilinen Dilipak, "Dünya İnsan Hakları Gününüz, kutlu, mutlu mübarek olsun!? Fahişelerin kerhanede iffet günü kutlaması gibi bir şey bu." dedi

Transhumanizm, Neura Link, nesneler arası iletişim gibi projeler ekseninde 'dijitalizm' tehdidine dikkat çeken usta yazar, insanları oyalacak 'suni' gündemlere karşı okurlarını uyardı. 

Dilipak, '6 yaşında çocuk gelin' iddiasına dair değerlendirmelerini 'Şüyuu vukundan beter' darb-ı meseliyle izah edereken şu ifadelerle olayı hülasa etti:

Aslında 2 yıl önce başlamış hikaye, 16 yaşında evlendirmek için yaş büyütmek istemişler,  18 yaş diye rapor almak için 20 yaşın üstünde bir kadını muayene götürmüşler. İddiaya göre, savcılık o rapora istinaden davayı kapatmış. (Bugün HSK o savcı hakkında soruşturma başlatmış ve dava için 22 Mayıs'a gün de verilmiş.) Sonra nikah kıyılmış, evlenmişler. Herkes mutlu. 1. Çocuk olmuş, derken 2. Çocuk, bu çocuğunu kaybedince psikolojik olarak bunalıma girmiş ailenin açıklamasınıa göre. Bu anne evi terketmiş. Hikaye bu bunalımdaki annenin üzerinden yürütülüyor. Vurun abalıya, kimi İslam'a saldırıyor, kimi tarikatlere. Bu tartışma yeniden yargı konusu olacak. Daha mahkeme kararı beklenmeden Kur’an Kursu'nun kapısına kilit vuruluyor. Meğerse bina kaçakmış. Ne zaman nasıl kaçak yapılmış koskoca bina ya da neden bugüne kadar işlem yapılmamış. Vurun abalıya... Ayıptır, yazıktır, günahtır... Bir aile trajedisi, bir reality Show tadında politik bir magazin ve istismar konusu yapılarak, şüyuu vukundan beter hale getirildi. Tamam, bu konuda kim suçlu ise cezası verilsin. Bu olayı istismar ederek İslam'a, Müslümanlara saldıranlardan da hesap sorulsun. Sorumsuz bir şekilde, kışkırtıcı bir uslubla konuyu aktaran basın ve sosyal medyaya hukuk yoluyla hesap sorulsun.

Dilipak'ın söz konusu yazısının tamamını okumak için...