Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir maden işletmesi hakkında çevreyi kirlettiği iddiasıyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. 'Derin Gerçekler' programında siyanür konusunu değerlendiren Abdurrahman Dilipak büyük resmi yorumladı ve milletin dikkat etmesi gerektğini söyledi.

Siyanür sızıntısını ele alan Dilipak’ın konuşmasından öne çıkan satırlar şu şekilde:

ERZİNCAN’DA SİYANÜR SIZINTISI MI YAŞANDI?

“Siyanür karıştırıldığını kabul ettiler ve Bakanlığın işletmeyi kapattığına ilişkin bilgi geldi haftalar önce tartışılmaya başlanan bir konuydu sıkıntılar vardı ve biz bu meselenin üstünü örte örte buraya kadar geldik. 
Siyanür az da olsa biriktirilip bunların dikkatle ayrılıp rafine edilmesi ve tekrar piyasaya sunulması önem arz eder. Merkezi hükümetin, belediyenin sistematik çalışması ve meslek örgütlerinin hassasiyet göstermesi, işçi sağlığı gibi önemli noktalara dikkat etmek gerekiyor. 
Bu işlem insan sağlığı için çok tehlikeli ve vücudun farklı bölümlerine, organlara zarar verebilir. Toplum bunların tedavisi için çok büyük bedeller ödemek zorunda kalabilir.
Yabancı dev şirketler bunu böylesine bir aymazlıkla yapamazlar ancak Türkiye’de böyle oluyor.

 "ÇOK FELAKET BİR DURUM BU”

Bir tane rezalet yok ki farz edelim ki günde 1 kilo altın üretiyorsun ancak orada para aklıyorsun sadece hava su toprak zehirlemiyor ekonomimiz de zehirleniyor ve buradaki kayıt dışı paralar tekrar kayıt dışı bir ekonomi oluşturuyor. 

“BEŞLİ ÇETE BİR ARAYA GELİRSE BEDELİNİ MİLLET ÖDER”

Denetleme de yapamıyorsunuz orada da siyaset olaya müdahil oluyor ve ortak çıkıyor velakin denetleyen olsa bile o da işten çıkarılır.
Belediye, vali, medya, siyaset ve bürokrasi gibi beşli çete bir araya geldiyse bunun faturasını millet ödemek zorunda kalıyor! (Namuslu çalışanlarımızı tenzih ederim)”