Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Metaverse ve web 3.0 gibi ekosistemleri pek de kalıcı bulmadığını söyledi. Musk, kendi projesi Neuralink'in metaverse ve web 3.0'ü geçeceğini söyledi. Bu öngörünün de uzun vadede mutlaka gerçekleşeceğini düşündüğünü belirtti.

METAVERSE VE WEB 3.0 PAZARLAMADAN İBARET

The Babylon Bee'ye açıklamalarda bulunan Elon Musk, kimsenin günler boyunca bir gözlük takıp sanal bir dünyada yaşamak istemeyeceğini düşündüğünü belirtti. Musk'a göre sanal bir dünya için fiziksel yaşamdan soyutlanmak, pek de akıl karı bir iş değil. Bir de itirafta bulunan Musk, metaverse ve web 3.0 gibi zaten tam olarak anlamadığını, ileride belki anlayabileceğini ancak şu an için bu teknolojileri pazarlamadan ibaret gördüğünü söyledi. Musk'a göre metaverse denilen şey, gözleri mahvetme garantili, surata yerleştirilmiş bir televizyondan başka bir şey değil. "Bu gerçekten iyi bir şey mi?" diye soran Musk, özelleştirilmiş bir Neuralink çipinin ise bir insanı zaten sanal bir dünyaya sokabileceğini, bu yüzden de metaverse ve web 3.0 gibi şeylere ihtiyaç kalmayacağını belirtiyor. 

DİLİPAK'IN ÖNGÖRÜLERİ GERÇEK Mİ OLUYOR?

Musk'ın açıklamalarını alıntılayan Abdurrahman Dilipak, ''Chip takacaklar dedim, dalga geçtiniz, aşağıladınız.. Dinlemiyorsunuz, anlamıyorsunuz, bilmiyorsunuz, bilmediğinizi de bilmiyorsunuz, bir de suçluyor, saldırıyorsunuz. Bari dinleyin, anlayın, sizin için bir şeyler anlatmaya çalışıyorum.'' ifadelerini kullandı. Bilindiği üzere Dilipak, gelişen çip teknolojisiyle birlikte insanlığın çiple kontrol altına alınacağını defalarca dile getirmişti.