Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz sosya medya hesabından yaptığı açıklamada, sitemiz yazarı Abdurrahman Dilipak aleyhine açılan 'AKP'nin papatyaları' davasının ileri bir tarihe ertelendiğini belirtti.

14 EYLÜL'E ERTELENDİ

Deniz yaşanan gelişmeyi, ''AKP'nin papatyaları davasında bir duruşma daha geride kaldı. Dava 14 Eylül'e ertelendi.'' ifadelerini kullandı.

DİLİPAK: BELİRTİLEN İFADEYİ KESİNLİKLE KADEM'E YÖNELİK KULLANMADIM

Duruşmada savunması alınan Dilipak, yazının üzerinden 3 yıla yakın bir süre geçtiğini belirterek, "Bu davayı, hem insan hakları açısından hem de basın davası mahiyeti olması sebebiyle önemli buluyorum. Tamamen bir iletişim kazası neticesinde yazının davaya konu edildiğini düşünüyorum." dedi. İddianameye konu ifadelerin muhatabının müştekiler olmadığını söyleyen Dilipak, "Belirtilen ifadeyi kesinlikle KADEM'e ya da müştekilere yönelik kullanmadım. Kadın hakları için yıllarca çeşitli çalışmalarda bulunmuş bir kişiyim. Bu çalışmaların göz ardı edilmesi beni üzüyor." diye konuştu.

KADEM: KADEM MENSUPLARINI HEDEF ALMAKTADIR

KADEM ve Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu'nun avukatı Pınar Hacıbektaşoğlu, sanığı, uzun yıllardır icra ettiği meslekten dolayı tanıdıklarını belirterek, "Kendisinin entelektüel birikimini bilmekteyiz. Ancak sanık her ne kadar yazıda bizlere ve diğer müştekilere hitaben ilgili ifadeleri kullanmadığını ifade etse de burada yazarın niyetinden çok yazının toplumda yarattığı algıyı suçun oluşumu yönünden değerlendirmek gerekmektedir. Yazıda geçen ifadeler KADEM mensuplarını direkt olarak hedef almaktadır. Yazı içeriği derneğimizin, üyelerimizin ve diğer müştekilerin onur, şeref ve saygınlığını hedef alır mahiyettedir. Yargılamanın sonucundan bağımsız olarak sanıktan yazı içeriği nedeniyle ayrıca özür de beklemekteyim." beyanında bulundu.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasını hazırlamak için süre istedi.

dilipak eşi asiye

NE OLMUŞTU?

AK Parti'nin iddiasına göre, Dilipak'ın yazısı AK Parti kadın kollarına yönelik bir hakaret söz konusu. Dilipak da AK Partili kadınlara yönelik bir söylemi olmadığını belirtmişti. AK Parti'deki AKP'lileri eleştirdiğini de vurgulayan Dilipak, eşcinsellere destek verenlerin 'fuhşiyat' içinde olduklarını belirtmek istediğini söylemişti.

AKP'NİN PAPATYALARINDA NE YAZIYORDU?

İşte Diipak'ın 'AKP'nin papatyaları' yazısındaki davaya neden olan o bölüm: ''AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum “Yeşil Sermaye” de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim “Yeşil sermaye” davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!''