Abdurrahman Dilipak'ın İstanbul Sözleşmesine atfen  kaleme aldığı yazısında ki bir bölümün çarpıtılmasıyla başlayanntartışmalar 2020'nin iç siyasette en çok konuşulan konularından biri olmuştu. Linç edilmesi sonrası, Dilipak’ın Ak Parti Kadınlarına hakaret ettiği ve halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak aşağıladığı belirtilerek tazminat davası açılmıştı. Tazminat Davasından sonra şimdide Dilipak'a Ceza Davası'nın açılması Derin Gerçekler'de konuşuldu.

Sonrasında ise AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nın talimatıyla 81 ilde Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak'a dava açılmıştı. Dava olayında yeni gelişmelerin yaşanmasının ardından, Pazartesi günlerinin klasiği Derin Gerçekler programında, Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak ve Habervakti.com Genel Koordinatörü Bülent Deniz olaya ilişkin konuştu. 

BİR KİŞİYE YAPILAN HAKSIZLIK, BÜTÜN TOPLUMU ETKİLER!

Sözlerine yeni gelişmelerden bahsederek başlayan Dilipak, açılan davalara karşın 81 ilin STK'larından kendisine kadın avukat göndermek istediğini söyledi. Dilipak:

"İllerin STK'larından o yönde bir teklifleri oldu. 'Madem sizi, kendi ilimizden birileri dava ediyor, bizde kendi avukatlarımızı size gönderelim dediler.' 81 tane hanım avukat. Sembolik bir değeri var." dedi.

Ardından sözlerine devam eden Dilipak, "Eğer ben ceza alırsam, 81 ildeki STK'lar da ileride bu durumdan olumsuz yönde etkilenecekleri için olaya müdahil olmak istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Kendisinin mahkum edilmesi, birçok gazeteciyi ve birçok STK'yı ileride tehdit edebileceğini söyleyen Usta kalem, "Burada bir kişiye yapılmış bir haksızlık, bütün toplumu etkiler hale de gelebilir" dedi.

AK PARTİYE BİRİLERİ OYUN OYNUYOR!

Program sunucusu Bülent Deniz'in dava hakkında, 'Savcılığın her iki taraftanda uzlaşma istediğini. Abdurrahman Dilipak tarafından olumlu bir cevap gelirken, AK Parti Kadın Kolları'nın aynı tutumu sergilemediğini' hatırlattı. Bu hatırlatma üzerine Abdurrahman Dilipak:

"Dava açanın adresi AK Parti Genel Merkezi olarak gözüküyor. Onun dışında; AK Parti Kadın Kolları başkanlığı ayrı dava açımış ve başkanlar ayrı dava açmış.Peki neden AK Parti kadın milletvekilelri dava açmadı? veya ilçelerden neden dava açan olmadı? Demekki talimatla yapılmış. Hiç talimatla dava olur mu?" tepkisini gösterdi.

Bu olayların kendisine oyun gibi geldiğini söyleyen Dilipak, "Asıl birileri AK Parti'ye oyun oynuyor!" dedi.

Sözlerinin sonunda ise dava gününün 10 Mayıs 2021 olduğunu hatırlatan Dilipak, "10 Mayıs dava günü, bir gün sonra İstanbul Sözleşmesinin yıldönümü, ondan bir gün sonra ise dünya aile günü, ondan bir gün sonra ise Ramazan Ayı başlıyor. Kimin aklına gelirdi ki. Belkide İstanbul Sözleşmesini iptal edecekler. Onun için böyle yaptılar." ifadelerini kullandı.

Dilipak ayrıca AK Parti için üzüldüğünü de dile getirdi.

İşte Derin Gerçekler programında Dilipak'a açılan dava ile ilgili gelişmelerin konuşulduğu bölüm: