Siyonist rejim İsrail'in, Filistin' e giriş yasağı getirdiği iki isim, canlı yayında Kudüs Davamızı konuştu. İsrail'in, kamu güvenliği nedeniyle Filistin topraklarına 10 yıl giriş yasağı koyduğu Bülent Deniz ve Mavi Marmara Platformu sözcüsü Dilipak Mescid-i Aksa'nın direnişini konuştu.

Bülent Deniz, “Kudüs ki; Yakub A.S’ın gözyaşını orada görürsünüz, Yusuf A.S’ın kokusunu orda alırsınız, Davud A.S’ın kılıcı orada cenk etmiştir, Süleyman A.S’ın mabedinde namazlar,zikirler,ibadetler yapılmıştır, İsa A.S’ın beşiğidir orası, Meryem anamızın evidir, Resulullah efendimizin miracı ve israsıdır ve Ümmet-i Muhammed’in de İsra Suresi ile emanetidir.” İfadeleriyle Kudüs’ü tanımladı Ve sözü Dilipak’a bıraktı.

OLAYI SADECE FİLİSTİN OLARAK ALGILAMAYIN!

 9 Aralık 1917 tarihini bir utanç tarihi olduğunu söyleyen Dilipak, “Bu tarihi gerçek boyutlarıyla, bu kafayla hiç öğrenemeyeceğiz.” Dedi.

Olayla ilgili, neredeyse bütün bilgilerin İngiltere,Fransa ve Almanya’da olduğunu söyleyen Dilipak, kendi elimizde olan bilgilere de doğru düzgün ulaşamadığımızı söyledi.

Olayı sadece Filistin olarak değil, Mısır,Suriye,Irak, Sudan hatta Çanakkale olarak okumamız gerektiğini söyleyen Dilipak, “Ancak o zaman anlayabiliriz.” İfadelerini kullandı.

Yaşananları, İsrail’in Kudüs’ü işgal etmesi olarak algılamamız gerektiğini söyleyen Dilipak, “Kut’ül Amare’yi de işini içine katıyorum ki, böyle tarih olmaz! Televizyonlarda gösterilen dizilerden tarih öğrenmek isteyenler yanılırlar. Böyle yaparsanız dini de magazinleştirirsiniz, tarihi de!” dedi.

KUDÜS’Ü ÇOK SEVMEK HER ŞEY DEMEK DEĞİL!

Sözlerine devam eden Abdurrahman Dilipak, dikkat çeken şu cümleyi sarf etti:

“ Kudüs’ü överek yüceltemem. Kudüs’ü anlayarak yüceltebilirim.”

Kudüs’ün İslam Medeniyeti için sanıldığından daha da önemli olduğunu dile getiren Dilipak, “Osmanlı Devleti iki ayak üzerinde duruyordu. Bu ayakların birisi, bizans’ın bürokratik geleneği. Diğeri de Hz. Ömer’in Kudüs beyannamesidir.” Dedi.

Kudüs’ü doğru anlamamız gerektiğini söyleyen Dilipak, “Ben bu noktada, Kudüs’ü doğru anladığımzıdan emin değilim. Anti-Sşyonist olmak, kahrolsun İsrail demek, Kudüs’ü çok sevmek her şey demek değil! Bunları yapmalıyız ancak daha fazlasına ihtiyacımız var.” Dedi.

Programın sonunda ise Dilipak, “Dinle ey İsrail” yazısını okudu.

İşte yayındaki o bölümler: