Televizyonculuk tarihinin en sıra dışı, özgün ve cesur programlarından Akittv klasiği Derin Gerçekler’de her hafta gündemin derinliğini ve gündemüstü konuları analiz eden usta kalem Dilipak ve Genel Koordinatörümüz Bülent Deniz pazartesi akşamı yayınlanan son bölümde yine zülfiyare dokunup, mayınlı tarlaya girdiler.

Dilipak ne demişti?

Dilipak, tartışmalara yol açan ve hakkında 81 ilde dava açılmasına sebep olan ‘’AKP’NİN PAPATYALARI’’ başlıklı  yazısında İstanbul Sözleşmesi’ne eleştriler getirmiş ve ‘’FAHİŞELER!’’ kelimesini kullanarak LGBT lobilerini kızdırmıştı! Yazısında;  "AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum “Yeşil Sermaye” de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim “Yeşil sermaye” davasına sadakat gösterip, bu FAHİŞELERE ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi?’’ demişti.

Bu yazıdan sonra ortaya çıkan gelişmelerde gelinen noktada Dilipak’a birbirine zıt kesimlerden tepki gelmesi hep soru işareti olarak ortada kaldı ve pek sorgulanmamıştı! Hem kendi mahallesinden ve hem de LGBT lobileri, Marksist örgütlerden nasıl olmuştuda ortak bir tepki gelmişti Dilipak’a?

''Kazandı nefretini ''fahişelerin'' Şimdi lanet ediyor O'na ‘’bakireler’’de...''

Akittv ekranlarında 5 yılı geride bırakan, Genel Koordinatörümüz Bülent Deniz’in hazırlayıp sunduğu Derin Gerçekler programında bir kez daha Dilipak’a açılan davalar gündeme geldi ve Deniz, İsmet Özel’in şiirine atıfta bulunarak ironik bir duruma dikkat çekti!

Deniz, ‘’Yazınızdan dolayı size LGBT lobisi içinde  ‘’fahişe’’ ifadenize kızan ‘’fahişelerde’ tepki gösterdi ama ne gariptir ki ‘’masum ve temiz kanatı temsil eden ‘’bakirelerde’’ iması yaparak İsmet Özel’in meşhur ''Celladıma Gülümserken Çektirdiğim Resmin Arkasındaki Satırlar'' şiirinden bir bölümü okudu.

Bir diğer dikkat çeken yorumda da, tarihimizde yer alan (mütefekkir ve sultan, Münevver ve Sultan)  ayrışmalarına da değinen Bülent Deniz'in, ‘’Abdulhamid döneminde ki Filibeli Ahmed Hilmi ile Abdulhamid arasında ki ilişkiye çok benziyor, Erdoğan ve Dilipak arasında  yaşananlar. Filibeli, Fizan’a dahi sürülmüştü ama gelin görünki görüntüde aralarında kriz varmış gibi duran bu iki isim arasında aslında çok farklı bir ilişki sözkonusu.’’ ifadeleri ise dikkat çekti.

Bu yaklaşımlara Dilipak ne dedi? Kardeşlerine Kırgın mı? Davalar da son durum ne? Bu iş nereye gider? Peki Bülent Deniz’in okuduğu İsmet Özel’in o şiiri neyi anlatıyor ve dizeleri nasıldı? Yılların dava kardeşleri Dilipak ve Başkan Erdoğan arasında bir sorun var mı? Süregelen ihtilafın farklı görünmeyen boyutları mı var? Hepsi ve daha fazlası bu videoda…

Yayının tamamını izlemek için tıklayınız