Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz, Abdurrahman Dilipak'a yönelik açılan 'AKP'nin papatyaları' davasını Küçükçekmece Adliyesi'nde yakından takip ederek, canlı yayınlar gerçekleştirdi. Duruşma öncesi ve sonrası yaşananları aktaran Deniz, Dilipak ve avukatlarıyla canlı röportajlar gerçekleştirdi.

''BEN BU HALLERE DÜŞMEYİN DİYE YAZDIM!!

Karara bağlanmayan 3. duruşma sonucunda mahkeme davayı 22 Şubat 2023 tarihine erteledi. 5 saat 15 dakika süren davada Dilipak savunmasını mahkemeye yaptı. Dava çıkışı Deniz'e konuşan Dilipak, ''Ben LGBT'nin ayağına basıyorum. Bizimkiler 'ah' diyor. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Onlar da 'bize diyor' diyor. Onlara kalkan oluyorlar. Yani AK Parti içindeki FETÖ'nün zihniyet ikizleri, AKP'nin papatyaları, Lale Devri çocukları, AKP'nin erguvanileri... 'Bunlar sizi perişen edecek' diyorum. Bugün yolsuzluklardan ve ahlaksızlıklardan söz ediliyor. Ben bu hallere düşmeyin diye yazdım.'' açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Kadem ve AK Parti'nin iddialarına  göre, Dilipak'ın yazısında AK Parti kadın kollarına yönelik bir hakaret söz konusu. Dilipak da AK Partili kadınlara yönelik bir söylemi olmadığını defalarca belirtmiş, yazısında ne demek istediğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı açık mektupta da dile getirmişti. AK Parti'deki ''AKP'lileri'' eleştirdiğini de vurgulayan Dilipak, eşcinsellere destek verenlerin 'fuhşiyat' içinde olduklarını belirtmek istediğini söylemişti. Geçtiğimiz Kasım ayında KADEM'in açtığı davada Dilipak 100 bin TL manevi tazminat cezası almıştı.

İSTANBUL KADIN KOLLARI BAŞKANI'NIN VE KADEM BAŞKANI AVUKATLARI DA DURUŞMADA HAZIR BULUNDU!

Davanın geçtiğimiz duruşmasında KADEM'in tüzel kişiliği nedeniyle mahkemede taraf olamayacağına karar verilmişti. Bugün yapılan duruşmaya 81 ilden Ak Parti Kadın Kolları il başkanları arasından sadece İstanbul İl Başkanı'nın şahsını temsilen bir avukat bulundu. Kadem adına ise başkan Saliha Okur Gümrükçüoğlu'nun avukatı duruşmayı takip etti.

AKP'NİN PAPATYALARINDA NE YAZIYORDU?

İşte Dilipak'ın 'AKP'nin papatyaları' yazısındaki davaya neden olan o bölüm:

''AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum “Yeşil Sermaye” de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim “Yeşil sermaye” davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!''