27 Temmuz 2020'de Yeni Akit Gazetesi'nde yayınlanan Abdurrahman Dilipak'ın 'AKP'nin papatyaları' başlıklı yazısı AK Parti'nin tepkisini çekmiş ve tartışmaların ardından konu mahkemeye taşınmıştı. Savcılığın uzlaşma talebi de AK Parti tarafından reddedilmişti. Halkın Kurtuluş Partisi'nin bulunduğu suç duyuruları hakkında da takipsizlik kararı verildi.

NE OLMUŞTU?

AK Parti'nin iddiasına göre, Dilipak'ın yazısı AK Parti kadın kollarına yönelik bir hakaret söz konusu. Dilipak da AK Partili kadınlara yönelik bir söylemi olmadığını belirtmişti. AK Parti'deki AKP'lileri eleştirdiğini de vurgulayan Dilipak, eşcinsellere destek verenlerin 'fuhşiyat' içinde olduklarını belirtmek istediğini söylemişti.

AKP'NİN PAPATYALARINDA NE YAZIYORDU?

İşte Dilipak'ın 'AKP'nin papatyaları' yazısındaki davaya neden olan o bölüm: ''AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum “Yeşil Sermaye” de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim “Yeşil sermaye” davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!''