AK Parti Genel Başkanlığı'nın Abdurrahman Dilipak aleyhine açtığı davada duruşma yerleri ve tarihleri belli oldu.

ŞİKAYETÇİLER: AK PARTİ VE KADEM

Dilipak aleyhine AK Parti Genel Başkanlık ve kadın Kolları ile KADEM tarafından yapılan suç duyurusu ve dava dilekçesi ile açılan Ceza ve Hukuk davalarının duruşma tarihleri belli oldu. Dilipak aleyhine açılan ceza davası 10 Mayıs'ta İstanbul Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde.tazminat davası 25 Şubat'ta Ankara 12 Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek. İlk duruşma, AK Parti Genel Başkanlığı tarafından açılan 500.000 liralık tazminat davasının tensip tutanağı sonrası ilk duruşma 25 Şubat’ta Ankara’da 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 25 Şubat'ta saat 10.00 da yapılacak. Bu ilk duruşmada, şekil şartları açısından bir ön inceleme yapılacak. Dilipak’ın avukatlarının bazı usuli itirazlarda bulunabilecekleri belirtiliyor.

'DURUŞMAYA KATILMAYACAĞIM'

Dilipak “Davanın yeni başlaması sebebi ile, Hukuk mahkemesinde ilk duruşma teknik bir inceleme şeklinde olacağından ben katılmayacağım. Bazı avukat arkadaşlar katılacak. Mahkeme dosyayı inceledikten sonra kabul ederse, ilk duruşma için gün verecek. O noktada biz bir durum değerlendirmesi yapacağız. Avukat arkadaşlar kendi açılarından usul ve esasa ilişkin, anayasa, yasalar, Yargıtay kararları, AYM kararları, AİHM kararları ve Uluslararası sözleşmeler çerçevesinde konuyu çok yönlü değerlendirecekler. Şimdi, katkı vermek isteyen avukat arkadaşlarımızdan [email protected] adresinden tavsiyelerini, uyarılarını, tekliflerini, sorularını alarak savunma stratejimizi bunlara göre belirlemeye çalışacağız” dedi.

AİLE PLATFORMLARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Dilipak’a karşı açılan bu davalar “İstanbul Sözleşmesi”ne karşı oluşturulan aile platformları tarafından da yakından izleniyor. Dilipak’ın ceza ve hukuk davası ile ilgili dosya bilgileri dilipak.com ‘da “Dava Dosyaları” bölümünde mevcut. Ayrıca konu ile ilgili açıklamaları aynı internet adresi ve “Abdurrahman Dilipak” YouTube adresinden de izlemek mümkün.

NE OLMUŞTU?

AK Parti'nin iddiasına göre, Dilipak'ın yazısı AK Parti kadın kollarına yönelik bir hakaret söz konusu. Dilipak da AK Partili kadınlara yönelik bir söylemi olmadığını belirtmişti. AK Parti'deki AKP'lileri eleştirdiğini de vurgulayan Dilipak, eşcinsellere destek verenlerin 'fuhşiyat' içinde olduklarını belirtmek istediğini söylemişti.

AKP'NİN PAPATYALARINDA NE YAZIYORDU?

İşte Diipak'ın 'AKP'nin papatyaları' yazısındaki davaya neden olan o bölüm: ''AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum “Yeşil Sermaye” de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim “Yeşil sermaye” davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!''