'AKP'nin papatyaları' başlıklı yazısı nedeniyle hakkında açılan davada dün 100 bin liralık manevi tazminat çarptırılan Abdurrahman Dilipak karara itiraz edeceğini yazdı.

Dilipak, bugünkü  “İnsanların çoğu hüsrandadır” başlıklı yazısında çaptırıldığı tazminat ile ilgili şu satırları kaleme aldı:

"AKP’nin Papatyaları” başlıklı yazım için 81 ilde yapılan suç duyurusu üzerine açılan Ceza davası İstanbul-Küçükçekmece 2 Asliye Ceza’da sürerken, (Yeni duruşma Mart 2022), açılan Hukuk/Tazminat davası Ankara 35 Asliye Hukuk Hukuk Mahkemesinde görülmeye devam etti. Ben ekleriyle birlikte 44 sayfalık bir savunmaya başladım. Daha onda birini izah ettim, yazılı sunduğum beyanım incelenmeden mahkeme karara gitti. 100.000.-TL tazminata hükmetti. Tabi istinafa itiraz edeceğiz."

AKP'NİN PAPATYALARINDA NE YAZIYORDU?

İşte Dilipak'ın 'AKP'nin papatyaları' yazısındaki davaya neden olan o bölüm:

''AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum “Yeşil Sermaye” de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim “Yeşil sermaye” davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!''