Genel Koordinatörümüz Bülent Deniz’in sunumu, Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak’ın yorumlarıyla, Pazartesi akşamlarının vezgeçilmez programı Derin Gerçekler, yine çok çarpıcı açıklamalara sahne oldu.

Makam ve mevki sahibi olmanın daha iyi Müslüman olunmasına bir etkisi olmadığını söyleyen Dilipak, “Birilerini yücelterek hiçbir yere varamazsınız. Asıl davayı yücelteceksiniz!” dedi.

İNSANLARIN SADECE ALLAH’A İHTİYACI VARDIR!

Özellikle, din,devlet ve iktisat alanlarındaki güç sembolü olan kişilerin, aşırı bir şekilde abartılmasının ‘fitneye zemin hazırlayabileceğini’ belirten Dilipak, “Birisinin tanınmış olması onun en iyi olduğu anlamına gelmez.” dedi.

Kendisini örnek vererek sözlerine devam eden Dilipak, “Dilipak ne kadar doğru dürüst bir şey yapıyorsa Allah’ın rızasını kazanacak, ne kadar yanlış şeyler yapıyorsa da cezasını çekecek. Öbür dünyada yaptıklarımız ve yapmadıklarımız, söylediklerimiz ve söylemediklerimiz yüzünden hesaba çekileceğiz” dedi.

Dilipak, “İnsanların sadece Allah’a muhtaçtır.” 

BEN ÜZERİME DÜŞENİ YAPTIKTAN SONRA…

“Allah’tan korkun, başka kimseden değil!” uyarsıyla çarpıcı ifadelerine devam eden Dilipak, başkasının gücünü düşünerek  Allah ile kıyaslanmasının bir sorun olduğunu söyledi.

Dilipak, “ ‘ABD’nin atom bombası var, her şeyinizi dinliyorlar, sizi takip ediyorlar her şeyi yapabilirler, masonlar, komünistler, yahudiler her yerdeler, zaten bizi kuşatmışlar, 40 yıldır bu, 100 yıldır bu, ne yapacağız?’ diyorlar! Ben üzerime düşeni yaptıktan sonra…” ifadelerini kullandı ve şu ayetleri söyledi:

“Hasbunallahu ve nimel Vekil ve nimel Mevla ve nimel Nasir. “(Allah bize yeter O ne güzel Vekil ne güzel Mevla ne güzel Yardımcıdır.) Gufraneke rabbena ve ileykel masir.” (Rabb'imiz! Bizi bağışla, dönüşümüz ancak Sana'dır."

Dilipak sözlerini noktalarken ise şunları söyledi;

“Hayatımızı düzene koyarken bazı normları, vahiy normlarının önüne koyuyoruz. Rızkını herkes bordrosunda arıyor.”

 İşte Dilipak’ın o çarpıcı sözleri: