Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu Abdurrahman Dilipak'ın açıklamalarda bulunduğu Derin Gerçekler'de Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili tartışmalar ele alındı.

'DİYANET'E BÖYLE BİR YAKIŞTIRMAYI DOĞRU BULMUYORUM'

Deniz'in, ''Cübbeli Ahmet'in 'Atatürk dönemindeki Diyanet'i özlüyorum' açıklamalarını okudunuz mu? Daha çok Maturidi'ydi o dönem. Şimdi ne kadar mezhepsiz, selefi varsa Diyanet'e doldu. Kurulu yetkililer de bunlardan diye de ciddi bir eleştiri yapmıştı. Ali Rıza Demircan da 'Bu ülkede iki temel köklü kurum laiktir, biri TSK diğeri de Diyanet'tir. TSK, İslam'la barıştı ama Diyanet hala barışmadı.'' demişti.'' ifadelerine cevap veren Dilipak, ''Ben Diyanet'e bu şekilde bir yakıştırmayı da doğru bulmuyorum. Hangi şartlarda neler yaptıkları ortada. Sonuçta devlet memuru.'' ifadelerini kullandı.

'KILIÇDAROĞLU İKTİDARA GELİRSE ATATÜRK DÖNEMİNDEKİ GİBİ BİR DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BULURLAR'

Açıklamalarına devam eden Dilipak, ''Adamın elini kolunu bağlıyorsun. Talimatla yönetiyorsun. Yarın yönetime Kılıçdaroğlu gelirse. Diyanet İşleri Başkanını tayin edecek. O zaman Atatürk dönemindeki gibi birini bulurlar getirirler. Bu tip polemikler hoş değil. Din ve dini kurumların polemik konusu yapılmamalıdır.'' ifadelerini kullandı.