Son günlerde artarak devam eden bir takım isimlere ve siyasilere yönelik iddialar başta olmak üzere, toplumun sinir uçlarına dokunan söylem ve birtakım olumsuz uygulamaları eleştiren Dilipak, gerek siyasetin dili ve gerekse siyasetin bir takım konulardaki duymayan kulaklarını eleştirdi. Dilipak, ‘’Ne emniyet, ne MİT, ne iktidarı ile muhalefeti ile siyaset ağzını açmıyor.’’ ifadeleriyle nereyi ve kimleri işaret ettiğinin ipuçlarını twitter paylaşımlarında ortaya koydu.

Bazı isimlerin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaları ve bu açıklamalara karşı süren sessizliğe de dikkat çeken Dilipak, ''Adalet mülkün temelidir. Haksızlıklar karşısında susmak olmaz. Hakikat herkes için bu dünyada da , ahirette de en iyi olanıdır.’’ ifadelerini kullandı. İngiliz filozof Francis Bacon’dan alıntıyla bir takım analizler yapan Dilipak'ın ‘’Bu işten devlet zarar görür!’’ sözleri ise dikkat çekti.

İşte Dilipak'ın söz konusu tweet'lerinin tamamı:

Bacon (1561-1626) “Ayaklanmalar ve toplumsal kargaşalar üzerine” isimli bir denemesinde der ki “Devlete kara çalan sorumsuz konuşmaların sık sık ve uluorta yapılması, bir yandan devlete zararı dokunacak yalan-yanlış söylentilerin ağızdan ağıza dolaşarak büyük bir ilgi görmesi kopacak bir fırtınanın ilk işaretleridir.” (…) Devletin dört ana direği olan Din, Adalet, Yönetim, Hazine’den biri sarsılacak ya da güçsüz düşecek olursa insanların işi artık çok zordur. Ayaklanmaların sebebi iki’dir: Büyük yoksulluk ve büyük hoşnutsuzluk.

Yıkılan ocakların sayısı ne kadar çoksa,karışıklığı destekleyenlerin sayısı da o kadar artar.Ayaklanmanın sebepleri ve körükleyici etkilerine gelince,dinde reform girişimleri,yeni vergiler,yasada ve törede değişiklik, tanınan imtiyazların geri alınması,toplumda genel bir baskı, değersiz insanların ve yabancıların yükselmesi, açlık, ordudan çıkarılan askerler, umut  kırıklığına uğramış partililer, küskün bir toplumu ortak bir gaye etrafında toplayıp birleştiren bütün buna benzer şeyler..”  Bakıyorum da sosyal mediada öyle iddialar dolaşıyor ki Ne emniyet, ne MİT, ne iktidarı ile muhalefeti ile siyaset ağzını açmıyor. Savcılar, Mahkemeler, iddialarla ilgili adı geçen kimse çıkıp bir şey demiyor, kurumlar kendi içlerinde bir soruşturma açmıyor, HSK dan ses yok, DDK dan ses yok, Sayıştaydan ses yok! 

Ölü toprağı mı serpidi üstünüze. Yalansa yurttaşınızı aklayın, doğru ise gereğini yapın. Bakın söylenti kargaşanın ikiz kardeşidir. Susarak siyaset yapılmaz. Yarın bu işler sokakta hesaplaşmaya dönerse, bunun bedelini toplum olarak çok ağır öderiz. Adalet mülkün temelidir. Haksızlıklar karşısında susmak olmaz. Hakikat herkes için bu dünyada da , ahirette de en iyi olanıdır. Ne oluyor, bir dehşet dengesi mi var, herkesimde suçlular var onun için mi bu sessizlik. Birilerini kurtaralım derken, eğer ülke krize girerse, kurtarmak istediklerinizle birlikte herkes zarar görür bu işte,devlet,yabancıların,dış istihbarat örgütleri ve terör örgütlerinin elinde perişan olur.Y Rab bize Hakkı Hak,batılı batıl göster,Hakda toplanmamızı nasib et. Bizim ellerimizle zalimleri cezalandır, mazlumlara yardım et...