Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın imamlarla ilgili sözleri konusunda, ''Tarih, kültür ve din şuuruyla perçinlenen birlikteliği bozacak söylemlerden herkes uzak durmalıdır. Yüce dinimizin birleştirici, bütünleştirici özellikleri ortadayken ayrılıkçı, kavgacı düşünceleri, güzel dinimizi alet ederek ayrımcılığa dönüştürmeye çalışmak kimsenin haddi değildir'' dedi.

Bayraktutar, yaptığı yazılı açıklamada, Demirtaş'ın ''Halkımız, terörle mücadele amacıyla gönderilen Fethullahçı, devletçi, ırkçı imamların arkasında saf tutmasın'' şeklindeki sözlerinin milleti ve teşkilatı derinden üzdüğünü belirtti.

''Bu milletin binlerce yıl devam eden kardeşliği ve beraberliği asla bozulmayacaktır'' diyen Bayraktutar, camilerin sivil toplumun ayrılmaz, vazgeçilmez bir parçası, simgesi olduğunu vurguladı.

Milli ve manevi varlığın, birlik ve beraberliğin en büyük teminatının camiler olduğunu ifade eden Bayraktutar, şunları kaydetti:

''İmam, bütün din görevlilerinin ortak adıdır. Ümmetin kavgasında o hakemdir. Cehenneme odun değil, cennete kamil insan hazırlayandır. Günah listesi tutan değil, günahların yunup yıkanmasında rehberdir. Sarığı gibi gönlü de ak insandır. Tarih, kültür ve din şuuruyla perçinlenen birlikteliğimizi bozacak söylemlerden herkes uzak durmalıdır. Yüce dinimizin birleştirici, bütünleştirici özellikleri ortadayken ayrılıkçı, kavgacı düşünceleri, güzel dinimizi alet ederek ayrımcılığa dönüştürmeye çalışmak kimsenin haddi değildir.''

Diyanet çalışanlarının hedef gösterilmesinin de kabul edilemeyeceğini belirten Bayraktutar, Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne hiçbir ayrım gözetmeden tüm toplumu kucaklayarak halkı dini yönden bilgilendirme görevini üstlenen Diyanet İşleri Başkanlığının ve din görevlilerinin, bu görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştığına işaret etti. Bayraktutar, Diyanet ve din görevlilerinin görevlerini yerine getirirken de kesinlikle ırk, dil, düşünce, mezhep ve siyasi görüş farkı gözetmediklerini ifade ederek, ''Yüzlerce yıldır İslam'ın barış ve kardeşlik söylemlerini içine sindiren halkımızın bu tür istismarlara dün olduğu gibi bugün de pirim vermeyeceğine, birtakım siyasi çıkarlar uğruna güzel dinimizin kullanılmasına asla müsaade etmeyeceklerine inancımız tamdır'' ifadelerini kullandı.

Halkı sağduyuya davet eden Bayraktutar, kardeşliğe gölge düşürecek olaylardan kaçınılması gerektiğini de vurguladı.