Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin 8'nci gününde, Diyarbakır'da arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremde şehirde 8’inci çadır kentin kurulduğu alanda incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, KYK'ların 6 bin 33 kapasitesinin bulunduğunu, bu kapasiteyi de tamamen iskana açtıklarını söyledi.

"7 çadır kent kurduk"
Depremden etkilenen vatandaşları burada barındıracaklarını açıklayan Bozdağ, şöyle konuştu:

Konteyner kenti geçen konuştuk, orada da çalışmalar devam ediyor. Bir kısım vatandaşımızı da orada barındıracağız. Diyarbakır’da pek çok sosyal tesis var. Buralarda da barındırma faaliyetleri devam ediyor. Bunların yanında çadır kentler kuruyoruz. Şu ana kadar 7 çadır kent kurduk. Toplantı yaptığımız 8’inci çadır kentin kurulduğu yerdir. Burada 2 bin 200 civarında çadır kent kurulumu planlandı.

"Hiçbir vatandaşımızı barınma sorunuyla karşı karşıya bırakmadık"
Şu ana kadar 1000 çadır kurulumunun tamamlandığını dile getiren Bakan Bozdağ, şöyle devam etti:

Kalanlarını da bugün ve yarın tamamlayarak, hizmete elverişli hale getireceğiz. DİSKİ buranın hem su hem de kanalizasyon sorununu çözmekte. Öte yandan elektrik birimleri elektrik ilgili işleri çözmekte. Kızılay birimlerimiz de buranın iaşesi ilgili çalışma yürütmektedirler. Hiçbir vatandaşımızı barınma sorunuyla karşı karşıya bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’tan gelen hastalarımızın Diyarbakır’da tedavileri yapılırken, diğer yandan ihtiyaçlarını da aynı şekilde karşılama konusunda bir hassasiyet içerisindeyiz.

''344 VEFAT SAYISI VAR''
Diyarbakır’da yaklaşık 200 binaya yakın dairede hasar tespitleri yapılmış durumda olduğu bilgisini paylaşan Bakan Bozdağ, “Bunlardan 25 tanesi acil yıkılacak bina durumunda. 376 ağır hasarlı bina var. Bunlara ilişkin tespitler hızla devam ediyor. 344 vefat sayısı var. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerinde bulundu.