Unutmayın! 
Olumsuzdan kurtulmak,pozitif bakmak sizin elinizde. Doğru psikolojik yaklaşımlar ile olumsuz olanı kendi lehinize çevirmeniz mümkün. Bunu başarmanın yolu ise:"Kendiniz ile barışık olmak ,kendinizi sevmek ve karşınızdaki insana doğru yaklaşmaktan" geçiyor.
"Güzel Bakan Güzel Görür, güzel gören güzel düşünür ,güzel düşünen hayatından lezzet alır."
1.
Elleriniz soğuksa asla biriyle tokalaşmayın. Eğer tokalaşmanız gerekiyorsa ellerinizin sıcak olduğundan emin olun. Sıcak eller, karşı tarafın üzerinde dostane bir etki yaratır ve sizin hakkınızda pozitif düşünceler oluşmasına yardımcı olur.
Şu an sosyal mesafeyi korumak mecburiyetinde olduğumuz için tokalaşmaları bir süreliğine rafa kaldırsak da hayat normale döndüğünde bu taktik oldukça işinize yarayacaktır.
2.
Pahalı giyinmek ayrı şey ,temiz giyinmek ayrı şey.Gereksiz övgü cümleleri ile karşı tarafı sözüm ona "kafalamaya çalışmak" ayrı şey, hakikati söyleyip değer katmak ayrı şey.
Gereksiz övgülerin yapıldığı her kişi bunun farkındadır.Bu durum negatif enerjiye sebep olur. İlkeli olan yani hayata mana gözüyle bakan birey bu duruma hemen son verirken, diğeri ise yani, "hayata faide-madde gözüyle bakan " ise işine yaramayacagınız zamanı bekler.
Kılık kıyafet temizliği,bedensel temizlik ve dil temizliği davranışsal terapi özeliği göstereceğinden hem size olan ilgiyi hem de size olan güveni artırır..
Şimdilerde unutulan ancak başarılı olmada azımsanamayacak kadar etkili olan eski bir yöntemi yeniden hatırlatmak isterim
Davranışsal Etkide "YUSUF ETKİSİ"
Kuyudan köle pazarına, pazardan saraya,saraydan zindana, zindandan kralığa...
3.
Kalabalık bir caddedeyseniz ve bir yere yetişmeniz gerekiyorsa adımlarınızı sıklaştırın ve kafanızı hafifçe öne eğerek yürüyün. Bu esnada göz teması kurmamaya çalışın.
Etrafınıza bu şekilde "acil durum" mesajı yayacağınız için insanlar size çok daha kolay yer verir ve yetişeceğiniz noktaya çabuk varmanıza yardımcı olur.
4.
Çevrenizde güven duyulan biri olmak ne güzel bir sey. Düşmanınız tarafından bile "EMİN" olarak nitelendirilmek.Güven kazanmak istiyorsanız, ''AYNA ETKİSİ " sizin işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bunu nasıl yapacağınıza gelirsek...
Empatiyi doğru kurun ,inanarak empati yapın. Kendiniz için istenilenin aynısını yapın.
Empatinin hakkını verin.
Öyle ki adeta karşı tarafın hareketlerini tekrar edin. Hareketleriniz arasında senkron sağlandığında o kişinin size duyduğu güven de artacaktır.
5.
Bazen şunu diyor insan: "Unutmak Allah'ın insana verdiği en büyük nimettir".
Kafanıza yaşadığınız bir olumsuz durum takıldı ve hatırlamadan duramıyor musunuz? Bu durum canınızı sıkmaya başladıysa o durumu kafanızdan atmak için yapmanız gereken yaşadığınız,bilincinizi denetim altına alan yani adeta sizi esir alan o durumun son kısmına odaklanmak...
Ziegarnik Etkisi'ne göre beynimiz yarım kalan şeyleri ve bitmemiş tüm işleri hatırlamak konusunda inanılmaz bir çaba sergiliyor. O yüzden "aklınızdan çıkmayan o olumsuzluğu" bitirip bilinçaltınıza kodlamadan zihninizden söküp atabilirsiniz.
6.
İletişim kurmaktan zorlandığınız biri veya birileri var ve siz, size karşı negatif olduğunu düşündüğünüz için uzak kalıyorsanız!!
O kişiden ufak bir iyilik isteyin eğer isteğinizden sonra size "hayır" cevabını veriyorsa bilin ki sizden uzak durmak istiyor. İletişim kurmak istediğiniz kişi sizin için önemli biri ise elbette bunu kırmanızın da kolay bir yolu var, ona basit de olsa bir iyilik yapmak...
Böylece kendini size borçlu hissedip karşılığını vermek isteyecek.
7.
Yeni karşılaştığınız kişinin aklında ya iyi bir karşılama ile ya da iyi bir veda-yolculama- ile oldukça etkili bir iz bırakırsınız.Beynimiz arada olanları çok çabuk unuttur.
8.
İnanmak ve olmuş gibi davranmak başarıya giden yolda işinizi kolaylaştırır.
Düşüncelere ket vurmak, ben bunu yaparım demek yerine; yapabilirim herhalde demek, gerçek potansiyeli baltalar.
Basit bir "Ben yaptım ve oldu" cümlesinin hayatınızı ne kadar kolaylaştıracağına siz bile inanamayacaksınız. Çünkü beyniniz istediğiniz şey gerçekleşene kadar durmayacaktır.
9.
Ciddi bir duruş en büyük güçtür.
Her iki cins içinde çok konuşan,çok fazla gülümseyenler davranışsal manada olumlu karşılanmazlar.
Yani işin sırrı yine orta yolda.
10.
Yardım almak istediğinizde, ondan bunu isterken cümleye "Senin yardımına çok ihtiyacım var" ile başlayın.
İnsanlar suçluluk psikolojisine girmekten nefret ederler ve sizi reddettikleri takdirde hissedecekleri şey tam olarak bu olacağı için o yardıma erişme ihtimaliniz artacak.
Yardım talebinize mantıklı sebep eklemeyi unutmayın. "Çünkü bu konuya en hakim kişi sensin." gibi bir cümleyle yardım isteğinizi desteklerseniz, mutlaka karşılığını görürsünüz.
11.
"Samimiyet ve alçak gönüllülük" bir insanın üzerinde kullanabileceğiniz en basit ve en etkili silahtır.
"Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır."
Karşınızdaki insanın üzerinde vicdani anlamda bir yük oluşturacağı için size karşı olumlu davranmaya iter...
Bazen bir özür iletişim de zirve için en etkili silah olur.
Nezaketli davranmayı alışkanlığa dönüştürün.
12.
Vücut dilini sürekli hareket ettiren birinin söylediğine güvenebilirsiniz, çünkü kendisi o an size doğruyu söylüyordur...
Doğruluğundan emin olduğumuz şeylerden bahsederken vücut diliyle söylediklerimizi destekleme ihtiyacı hissederiz. Eğer karşınızdaki kişi size bu şekilde bir şey anlatıyorsa o şey doğrudur.
"Güzel bakan güzel görür, güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır".
Düşünebilen Şehirler İnşa Edeceğiz İnşallah.
Şimdiden Kadir gecemiz mübarek olsun, inşallah.