Van, Bingöl, Elazığ ve Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri broşür dağıtma, afiş pankart asma gibi eylemler yasaklandı.

VAN'DA YASAK 9 GÜN

Van Valiliği'nden yapılan duyuruda oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılmasının 21-29 Kasım tarihleri arasında yasaklandığını bildirdi.

BİNGÖL, ŞANLIURFA VE ELAZIĞ DA DUYURDU: 15 GÜN YASAK

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada '20 Kasım 2022 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak ve Suriye'ye düzenlediği harekat aleyhine kentte toplanma, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinlikler düzenlenmesi' gerekçesi ile 15 gün süreyle gösteri ve yürüyüş yasağının alındığını belirtildi.

Şanlıurfa Valiliği de kent genelinde 15 gün etkinliklere kısıtlama getirirken açıklamada yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen başarılı operasyonların provoke edilebileceği gerekçe gösterildi.

Son olarak ise Elazığ'da da eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığı bildirilirken valilikten yapılan açıklamaya göre miting, açık yer toplantıları ile her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası, anma töreni, pankart/afiş asma, bildiri dağıtma vb. etkinliklerin yasakladığı duyuruldu.