Müslüman bir ülke olan Türkiye'de bulunan futbol takımlarından hiçbiri hicri yeni yıl kutlamalarından bahsetmezken Almanya'nın köklü takımlarından Borussia Dortmund'un Twitter hesabından hicri yeni yılı kutlaması dikkatlerden kaçmadı.

HİCRİ YILBAŞI GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Türkiye'nin önde gelen spor kulüpleri Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un bu yıl da Müslümanların Hicri yılbaşını dikkate almaması takipçilerini üzdü. Türkiye gibi Müslüman bir ülkede Hicri yılbaşının görmezden gelinmesi, sadece kamu ve özelde olmadığı gibi milyonlarca kişinin takip ettiği spor alanında da  var olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

dortmund hicri yılbaşı kutlaması

BORUSSİA DORTMUND BİLE KUTLADI

Her ulustan milyonlarca taraftarı bulunan Bundesliga ekibi Dortmund, neredeyse dünyadaki tüm dini ve milli etkinlikler hakkında yaptığı paylaşımlarla tanınıyor. Sarı-siyahlı ekibin Twitter hesabından Müslümanların Hicri yılbaşını unutmayarak bir kutlama mesajı paylaşması beğeni topladı. Dortmund'un bu paylaşımının ardından Türkiye'deki spor kulüplerinin Hicri yılbaşına tepkisiz kalması eleştiri konusu oldu.