Daha önce koronavirüs tedavisiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Dr. Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı son açıklamalarında aşıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

YA PANDEMİDEN KÖTÜSÜ AŞIYLA GELİRSE?

Aşı olmayı hevesle bekleyenleri anladığını belirten Dr. Aktaş, ''Küçük bir iğne olup, bir sene önceki normal hayatlarına dönmeyi umuyorlar. Aslında tüm umut, normal hayata dönebilmek... Fakat maalesef mevcut aşılar normale döndüremez. Ya pandemiden kötüsü aşıyla gelirse? Bugün itibarıyla hiç bir aşının koruyuculuğu gösterilmemiş durumda. Hiç bir aşının güvenilir olduğundan emin değiliz. mRNA aşılarının genetik yapımızı nasıl etkileyeceğine dair elimizde hiç bir veri yok.'' ifadelerini kullandı.

AŞININ GÜVENLİ OLDUĞU İSPATLANMADAN UYGULANMASI TOPLUM SAĞLIĞI TEHDİDİR

Dünyada her sene nüfusun binde birinin viral hastalıklardan dolayı öldüğünü vurgulayan Dr. Aktaş, ''Viral hastalıklara bağlı ölümlerin %8-17’si Coronavirus kaynaklıdır. Matematik bilen hesaplasın. Dünya tarihinde hiç bir pandemi, aşıyla bitmemiştir. Tüm pandemiler toplum bağışıklığı ile sonlanmıştır. Ortada her senekinden daha farklı bir tablo yokken, bilimsel olarak koruyucu ve güvenilir olduğu ispatlanmamış aşıları bir an önce tüm insanlara uygulamak için bu heves neden? Bilimsel olarak ikna edici kanıt sunulmadığı sürece Koronavirüs (COVID-19) aşısı olmayı reddediyorum. Reddeden herkesi de, açıklamaya davet ediyorum. Bu aşı zorunlu olmamalıdır, güvenli olduğu ispatlanmadan uygulanması, ciddi bir toplum sağlığı tehdididir.'' ifadelerini kullandı.