Allah (c.c), hayatımızı ve sonumuzu hayırlı eylesin! İhtilaflarımızda; arabulucu gerçek dostları, ara bozucu dalkavukların ve münafıkların şer tuzaklarından korusun. Hayati ehemmiyet taşıyan önemli kararları ehil, emin, salih ve sadık kardeşlerimizle yapılacak geniş istişareyle alarak bizi daima yanılmaktan korusun.

Fitnelerden kurtulmak ve isabetli karar almak için; beynamaz, vurdumduymaz, şarubul-leyli ven-nehar, pokerci, ehliyetsiz, çilesiz, dertsiz, kişiliksiz, ahlaksız, çakma kılavuzlardan hepimizi uzak eylesin. 

Bize ve idarecilerimize, dalkavukların getirdiği haberleri araştırarak ve gerekirse yüzleştirerek gerçeği öğrenme feraseti ve basireti nasib etsin. 

Güç ve menfaatten yana şekillenen bukalemunların şerrinden hepimizi muhafaza eylesin.

Şubat’ın zemheri soğuğunda zorluluklara aldırış etmeden mücadelesinden dönmeyenleri, yolda bulunan mal ve makamkoliklere ezdirtmesin.

Ve Allah (c.c), Müslümanları Müslümanlara musallat eylemesin. Müslümanlarla Müslümanları imtihan eylemesin. Bizi; imansız, vatansız ve başsız bırakmasın.

Allah ve Resulünün sevgisinin, Mümin kardeşliğinin, Din ve Vatan Müdafaasının her türlü mal makamlardan üstün olduğu İman ve şuurunu İhsan buyursun. Nefislerimizin şerrinden korusun.

Hepimizi; hasetçilerin hasedinden, hainlerin ihanetinden, münafıkların nifakından, müfterilerin iftirasından korusun. Fesatçıların ve fırsatçıların sevinçlerini kursaklarında bıraksın!

“Sabır acı, meyvesi tatlıdır.” Ahlakı Nebeviyye’nin gereği sabır, tevekkül ve duayı ihtilaflarda ilacımız eylesin duası ve temennisiyle tüm kardeşlerime Dinimizin muhafazası, milletimizin huzuru ve ülkemizin istikrarı ve istikbali ve istiklali için, sabır ve sükûnet tavsiye ediyorum!

Şimdi, liderliğin etrafında birlik, dirlik, kardeşlik, sabır, sükûnet ve dua zamanı!

Dinimiz, ülkemiz ve mazlum Müslüman coğrafya için gerektiğinde mallarımızdan, makamlarımızdan ve canlarımızdan fedakârlık zamanı!

Ve şimdi; Müminlerin emiri Hz. Ömer (r.a)’in Dinin Kılıcı Hz. Halid (r.a)’i İslam Orduları Komutanlığından azletmesinde Müslümanların gösterdiği sabır, tavır ve sadakat ahlakını yaşama zamanı!

Allah (c.c), fesatçıları ifsada, fırsatçıları hüsrana uğratacak bir feraseti, basireti ve neticeyi  bize nasib etsin. Ve “Mümin kardeşlerimize karşı kalbimizde zerre kadar kin bırakmasın.” Ayet-i Kerimesindeki İlahi Mesaja daim uyanlardan eylesin.