Polonya'nın başkenti Varşova'da Dünya Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen 2021 FIDE World Rapid & Blitz Championship'te kazananlar belli oldu.

SON 5 DÜNYA ŞAMPİYONASINI KAZANAN RAKİBİNİ TAHTINDAN ETTİ

Turnuvanın favorisi olan ve satrançın Mozart'ı olarak tanımlanan Norveçli Magnus Carlsen şampiyonada hüsrana uğradı. 31 yaşındaki Carlsen arka arkaya son 5 şampiyonada, dünya şampiyonu olmuştu. Özbek satranççı Nodirbek Abdusattorov, Rus satrançı Ian Nepomniachtchi'yi yenerek Carlsen'ı tahtından ederek şampiyon oldu.

TEK BİR MAÇ KAYBETTİ

60 bin dolarlık ödülün de sahibi olaran Abdusattorov, sadece bir maç Ukraynalı Anton Korobov'a karşı kaybetti. 5 maçta da berabere kalan Abdusattorov, Carlsen'le karşılaştığı müsabaka dahil 7 galibiyet altı. 

KADINLARDA KAZAK ASSAUBAYEVA BİRİNCİ OLDU

17 tur üzerinden oynanan Kadınlar Blitz Şampiyonası’nda 14 puan toplayan Kazakistanlı satranççı Bibisara Assaubayeva, en yakın rakibi Kadınlar Rapid şampiyonu Kosteniuk'un 1.5 puan önünde yer alarak Kadınlar Blitz şampiyonu olmayı başardı.

VAHAP ŞANAL DA TURNUVADA YER ALDI

Turnuvada boy gösteren Türk satranççı Vahap Şanal, Rapid Şampiyonası’nı 63. sırada tamamlarken, Blitz Şampiyonası’nı ise 66. sırada tamamladı.