Dünyanın En Küçük Köpek Cinsleri sevimlilikleri ve minik boyutlarıyla en tercih edilen köpek ırklarındandır. Evcil olan kedilerden daha ufak boyutlarda olan bu küçük köpek ırkları evde beslenmeleri kolay olmasıyla oldukça sevilirler. 

Boyutlarının ufak olmasının yanı sıra genelde gürültücü ve neşeli olan ırklardan oluşur. Apartman yaşamına uyum sağlamaları ve egzersiz ihtiyaçlarının az olmasıyla popüler bir aile üyesidir. Fazla enerji harcamalarına gerek olmayıp bakımları oldukça kolaydır. Eğitimleri açısından birkaç komut öğrenmeleri yeterli olur.

Dünyanın En Küçük 5 Köpek Irkı
 
Chihuahua

Minik ırklar arasında yer alan Chihuahua köpek ırkları oldukça sevimli olup yüksek enerji seviyeleriyle dikkat çekerler. Yabancı ve çocuklarla iyi anlaşamayan bu köpek ırkı yavruluk dönemlerinden itibaren eğitim almaları önem taşır. Erken dönemde sosyalleştirilmeleri önemli olan Chihuahua ırkının ağırlıkları 2-3 kg kadar olup oyun oynamaları ve düzenli hareket etmeleri önemlidir. Bir kişiye bağlı olarak bu ırkın bağlandığı kişinin sözünü dinlerler ve kıskanç bir karakterleri bulunur.

Chihuahua Tarihi

Chihuahua dünyanın en küçük köpek türlerindendir ve anavatanları Meksika’dır. Meksika’da olan Aztek şehri olan Chihuahua’dan isimlerini alırlar. Çinlilerin Meksika ticaret için gelmelerinde uzun tüylü köpeklerle çiftleşmeleri sonucunda 1930 yılı sonrasında tüylü olan Chihuahua ırkı yaygınlaşmış ve bazı kesim halklar tarafından kutsal kabul edilmişlerdir.

Chihuahua Karakteri

Chihuahua ırkının tüy renkleri değişiklik gösterirken kıymetli olanları beyaz ve kahverengi olanlarıdır. Kısa tüylü ve çok kaslı bir yapıları bulunur. Sıcak ülkelerden gelmiş olmasından dolayı soğuklara karşı dayanıklı değildirler. Boyutlarına göre oldukça cesur bir yapıları bulunup oyun oynamaktan çok hoşlanırlar. İdeal bir eşlik köpeği olmasından dolayı sıklıkla tercih edilen zeki köpeklerdendir. Eğitilmeye açık olmalarının yanı sıra inatçı bir yapıları bulunur. Gözlemci, meraklı, eşya ve oyuncaklara karşı korumacıdırlar. Diğer köpeklere karşı üstünlük sağlamayı seven ve uygun şartlarda bakımlarının olmasıyla 15 yıl kadar ömürleri olan sevimli, minik canlılardır.

Chihuahua Yavru Bakımı

Chihuahua yavru bakımı içerisinde beslenme olduğu kadar tüy bakımları da önem taşır. Kısa ya da uzun tüylü olmaları fark etmeden mutlaka düzenli bir şekilde taranmaları gereklidir. Haftada bir ya da iki kere taranmaları tüylerin canlı, parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. 
Ağız ve diş sağlığı için haftada 2 kere dişlerin fırçalanması önemlidir. Açık havaya çıkarılarak düzenli egzersiz yaptırılmaları önemlidir. Beslenmelerinde de kontrolsüz bir kilo artışı yaşanmaması adına 2 öğün beslenme yeterli olacakken mutlaka kendi cinsine özel mamalarla beslenmeleri gereklidir.

Chihuahua Fiyatları

Chihuahua ırkı dünyanın en çok tercih edilen ufak köpek ırklarındandır. Chihuahua köpek ırkı 2022 fiyatları ve Chihuahua köpek ırkı 2023 fiyatlarına internet üzerinden baktığımızda renk ve çeşitlerine göre değişiklik gösterdiğini gözlemledik.

pincher köpek
 
Pincher 

Pincher köpek ırkı minyatür olan köpeklerin kralıdır. Zarif bir görünüme sahip olmalarının yanı sıra enerji dolu olan ırkın düzenli bir şekilde egzersiz yapması önem taşır. Ufak doberman ırklarına benzerlikleriyle bilinen köpek cinsinin estetik bir görünümü bulunur. Bekçilik ve çok atik olmasıyla da boyutlarının üzerinde bir performans sergilerler.

Pincher Irk Özellikleri

Pincher köpek ırkının kaslı bir vücut yapısı bulunur. Diğer köpeklere göre oldukça cesur ve korkusuz yapıları olmasının yanı sıra enerjik vücutları hiç yorulmazlar. Ortalama ömürleri 14 yıl kadar olan Pincher ırkının ağırlıkları 4-7 kg arasındadır. Siyah ve kahve tonlarında kürkleri olup nadir olarak renkli özellik gösterirler. Yemekle araları pek yoktur. Renkli ve hareket eden nesneleri yakalamaktan çok hoşlanırlar. Kuyrukları düz ve uzun olup kemerli bir boyun yapıları bulunur.

Pincher Tarihi    

Pincher ırkı köpeklerin tarihleri çok eskilere dayanır. 18. Yüzyılda böcek ve fare gibi hayvanların yakalanması ve korumalık yapması için yetiştirilen bu köpekler çok korumacı bir yapıdadır. Dobermanların ataları olduğu bilinerek karakteristik özelliklerini taşırlar. Günümüzde Avrupa ve dünya ülkelerinde oldukça sevilen bir ırk halindedir.

Pincher Karakteri

Pincher köpek ırkının av güdüsü oldukça güçlüdür ki bu nedenle çevresinde nesnelerin tehlikeli olmaması gereklidir. Soğuğa karşı baş edemediklerinden uygun yaşam koşulları sağlanması önem taşır. Cesur, korkusuz ve enerjik bir yapıları bulunur. Sahipleriyle birlikte vakit geçirmeyi çok severler. Hepsi de kucak köpeği gibi olup sürekli bir konfor arayışı içine girerler. Gürültüye çok dayanıklı olup çocuklarla aralarında iyi bir bağ bulunur.

Pincher Yavru Bakımı

Pincher yavru bakımı aşamasında düzenli bir şekilde beslenmeleri ve egzersizlerinin yapılması önem taşır. Tüy bakımları oldukça kolay olup haftada bir kere fırçalanması sağlıkları açısından yeterli olacaktır. Cesur olmalarından ve koruma içgüdüleri bulunmasından dolayı yavruluk dönemlerinde eğitim almaları önem taşır. Enerjik olmalarından dolayı sık sık ve az beslenmeleri önerilir. Düzenli beslenmemeleri durumunda çabuk hastalanabilme özellikleri bulunur.

Pincher Fiyatları 

İnternet üzerinden Pincher köpek ırkı 2022 fiyatları ve Pincher köpek ırkı 2023 fiyatlarına baktığımızda birçok farklı etkene bağlı olarak fiyatlarının değiştiğini gözlemledik.

Yorkshire Terrier
 
Yorkshire Terrier 

Boyutlarına göre en minik köpeklerden olan Yorkshire terrier cinsi köpekler oldukça cesur ve korumacı bir ırktır. Özellikle yurt dışında popüler olan ırkın ülkemizde de popülerliği gün geçtikçe artmaktadır. İnsanlara olan adanmışlık özellikleriyle ilgi çeken ırk zarif ve estetik bir görünüme sahiptir. Sevgi dolu olan köpekler oldukça küçük boyutlarda ve çok sevimlidir.

Yorkshire Terrier Irk Özellikleri

Dünyanın en küçük köpekleri arasında yer alan Yorkshire terrier köpeklerin tüy yapıları en önemli özellikleridir. Çok uzun ve ipeksi bir tüy yapısında olan köpekler oldukça sevimli bir görümdedir. Kuyrukları çelik mavi iken diğer yerleri ten renginde olup farklı renklerde görülmeleri imkânsızdır. Gözlerinin tüylerinin arkasında saklanması ayrı bir hava katan ırkın uzun saç görünümleri oldukça ilgi çekicidir.

Yorkshire Terrier Tarihi

Geçmişten günümüze oldukça popüler olan Yorkshire terrier ırkı köpeklerin geçmişleri yakın döneme dayanır. 1800’lü yılların son dönemlerine denk gelen bir tarihleri olmasının yanı sıra kuzey İngiltere’deki işçiler tarafından geliştirildiği bilinir. Geliştirilmesindeki amaç ise madenlerde olan sıçanların, porsukların ve tilkilerin avlanmasıdır. İlerleyen dönemlerde seçici üretim teknikleri kullanılarak günümüze kadar ufak boyutlara gelerek ulaştığı düşünülür.

Yorkshire Terrier Karakteri

Boyutlarına bakıldığında oldukça şirin bir görünüme sahip olan Yorkshire terrier ırkı cesaretiyle şaşırtan bir özelliğe sahiptir. Sahibine oldukça bağlı olan köpekler yabancı bir köpek gördüklerinde saldırgan tavır sergilerler. Tasmasız gezdirilmesi önerilmez. Ayrılık yaşanması durumunda rahatsızlıklar yaşayabileceklerinden yalnız bırakılması önerilmez. Bağımsız ve inatçı bir karakter yapıları bulunur. Hem kendini hem de sahibini eğlendiren ve sevgi gösteren yapıları bulunur.

Yorkshire Terrier Yavru Bakımı

Yorkshire terrier yavru bakımı zor değildir. Tüylerinin düzenli bir şekilde haftada 2-3 kez taranması bakımları için yeterli olur. Hareketli bir yapıya sahip olmalarından dolayı mutlaka egzersizleri yaptırılmalı ve soğuğa karşı oldukça dayanıksız oldukları unutulmamalıdır. Gerekmediği sürece banyo yaptırılması önerilmezken banyo sonrasında iyice kurutulması sağlanmalıdır. Beslenmelerinde de cinslerine uygun mamalarla beslenmeleri önerilir ve Premium olan mamalar dışında asla beslenmeleri olmamalıdır.

Yorkshire Terrier Fiyatları

İnternette Yorkshire terrier 2022 fiyatları ve Yorkshire terrier 2023 fiyatları hakkında bir araştırma yaptığımızda fiyatlarının; boy, kilo, şecere, renk ve bakım durumlarına göre değişiklik gösterdiği sonucuna vardık.

Pomeranian Boo köpek
 
Pomeranian Boo

Oyuncak köpek görünümünde ve dünyanın en küçük köpekleri arasında yer alan Pomerian boo, ırkı masum bakan gözleriyle çok sevilirler. Gülen yüzü ve sevimli ifadesiyle tanınan ırk yoğun ve kabarık tüylere sahip olup meraklı bir yapıdadır.

Pomeranian Boo Irk Özellikleri 

Meraklı bir yapısı olmasından dolayı her şeyi kurcalamak isteyen ırkın fazla büyümeyen bir vücut yapısı bulunur. Oldukça sevimli bir görünümü bulunmasından dolayı etkileyici bir dış görünümü mevcuttur. Minyon vücutları ve görkemli tüy yapısıyla tilkilere benzetilirler. İri ve parlak gözleri, ayı suratı ve sevimli yapısıyla günümüzde en sık tercih edilen köpek ırklarındandır. Ortalama ağırlıkları 4-6 kg arasında değişiklik gösterir ve uygun yaşam koşullarında 13-16 yıl kadar ortalama ömürleri bulunur.

Pomeranian Boo Tarihi

Spitz tipi köpek cinsi olarak tanınan Pomerian boo köpekler alman spitz soyundan gelirler. Sağlam ve sağlıklı ırklar arasında yer alan Pomerian köpekler İzlanda’da geçmiş dönemlerde kızak köpeği olarak kullanılırdı. O dönemlerde 30 kg ağırlığına kadar ulaşan bu köpek ırkı ev alanlarında yetiştirilmeye başlandıktan sonra günümüzdeki minik boyutlarına ulaştı.

Pomeranian Boo Karakteri

Cesur ve atılgan bir yapıları olmasının yanı sıra oldukça meraklı bir ırktır. Akıllı, uyanık, eğitimleri erken yaşta alması gereken Pomerian köpekler şov hareketlerini bile eğitim almadan yapabilecek zekâya sahiptirler. Çocuklarla iyi geçinen ve sıcakkanlı bir köpek cinsidir. Arkadaş canlısı, cesur, sadık, havlama eğilimi olan ve eğlenceli yapıları en bilinen özelliklerindendir.

Pomeranian Boo Yavru Bakımı

Pomerian boo yavru bakımı süreci oldukça kolay olup haftada iki kere tüylerinin fırçalanması yeterli olur. Kulak içleri enfeksiyon risklerine karşı mutlaka silinmeli ve düzenli bir şekilde veteriner kontrollerine götürülmelidir. Beslenmelerinde obeziteye meyilli olmalarından dolayı porsiyon kontrolleriyle beslenme sağlanmalıdır. Irkına ve yaşına uygun olan kaliteli mamalarla beslenmeleri önerilir.

Pomeranian Boo Fiyatları

İnternet üzerinde Pomerian boo köpek ırkı 2022 fiyatları ve Pomerian boo köpek ırkı 2023 fiyatları hakkında araştırma yaptığımızda; yaş, orjinallik, yavru, eğitim ve sağlık durumu gibi etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterdiğini gözlemledik.

Maltese Terrier
 
Maltese Terrier

Maltese Terrier ırkı köpekler en sadık ve en minik süs köpeklerindendir. Minik görüntüsüyle oldukça sevilen ırk pelüş oyuncak görünümdedir. Bembeyaz olma özelliği ve ufak görünümleriyle tanınan köpek cinsi oldukça cana yakın ve sahibine son derce bağlıdır.

Maltese Terrier Irk Özellikleri

Dalgalı, beyaz ve sık tüyleri olan Maltese terrier ırkı köpekler ortalama 1-3 kg arasında bulunur. Uzun saatler uyuyabilme özelliğine sahip olan ırkın ortalama yaşam süreleri 12 yıldır. Soğuk hava şartlarına dayanıklı bir yapıları bulunur.

Maltese Terrier Tarihi

Ortalama 2800 yıl öncesine dayanan ırkın eski bir tarihi bulunur. Akdeniz adası olan malta adasına dayanan köklü bir geçmişleri bulunur.

Maltese Terrier Karakteri

Sahiplerine oldukça bağlı bir karakterleri olan Maltese ırkı sık kucağa çıkarak ilgi görmekten hoşlanırlar. Yalnızlığı hiç sevmeyen bir yapıları olup aile üyelerine karşı arkadaş canlısıdırlar. Yabancılardan pek hoşlanmayan ırk kaba bir tavırda sergilemezler. Tanıdık tanımadık kişilere ince bir havlama şeklinde davranışı erken dönemlerde eğitimle kontrol altına alınabilir. Çok kırılgan bir yapıları bulunur ve çocuklarla bir arada olması önerilmez. Isırma eğilimleri olan Maltese ırkı apartman yaşamına çok uygundur.

Maltese Terrier Yavru Bakımı

Maltese terrier yavru bakımı sanıldığı kadar kolay değildir. Uzun beyaz tüylerinin mutlaka hafta 3 kere düzenli bir şekilde fırçalanması gereklidir. İhtiyaç dâhilinde banyo yaptırılması gerekli olup kulak ve göz sağlığı önem taşır. Haftada 2 kere uzayan tırnakları kesilmelidir.

Maltese Terrier Fiyatları

İnternetten Maltese Terrier Fiyatları hakkında araştırma yaptığımızda ise; sağlık durumları, bakımları, yaşları ve fiziksel özelliklerine bağlı olarak fiyatlarının değişiklik gösterdiğini gözlemledik.