Gündem

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar için istenen ceza belli oldu

Loading...

Abone Ol

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında, katıldığı bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle, ''Halkın bir kesimini sosyal sınıf farklılığına dayanarak alenen aşağılama'', ''Cumhurbaşkanı'na hakaret'' ve ''Türk milletini alenen aşağılama'' suçlarından 9 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kolivar hakkındaki yargılama, İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 7 Nisan'da başlayacak.

NE OLMUŞTU?

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, katıldığı bir televizyon programında "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 senedir başında yöneticiler duruyor'' demişti.

Kolivar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 301/1. maddesi uyarınca "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçundan resen soruşturma başlatılan Kolivar, polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Adliyeye çıkarılan Kolivar, sorgulandığı nöbetçi cumhuriyet savcısınca sevk edildiği hakimlik tarafından 9 Kasım'da tutuklanmıştı.

Kararda, Kolivar'ın, delillerin henüz toplanmamış olması, mevcut delil durumu, atılı suçun niteliği ve öngörülen cezanın alt ve üst sınırı dikkate alınarak "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tutuklanmasına hükmedildiği belirtilmişti. Kolivar, 18 Kasım'da tahliye olmuştu.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }