Hukukçu Prof. Dr. İzzet Özgenç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilânına toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ: BU TAM BİR SAÇMALIKTIR

Bu açıklamalar kamuyunda geniş yankı uyandırırken, konu üzerinde yürütülen tartışmalara son noktayı AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş koydu. Kurtulmuş, “Bu tam bir saçmalıktır” diyerek böyle bir gündemleri olmadığını ifade etti.

"OHAL ilanı" iddiasını ortaya atan İzzet Özgenç hakkında ise bugün Hürriyet yazarı Ahmet Hakan dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Kamuoyuna, AK Parti'ye yakın bir isim olarak sunulan Özgenç hakkında, "AK Parti’nin dostuydu. Bugünlerde nerelere savruldu acaba?" diye soran Hakan bu soruya şu yanıtı verdi;

"İzzet Özgenç’in savrulduğu yerin neresi olduğunu tam olarak söyleyemem ama o yerin çok felaket, çok berbat, çok rezil bir yer olduğunu söyleyebilirim."

İşte Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili bölümü;

"OHAL fitnesini çıkaran İzzet Özgenç’in savrulduğu yer

Hukuk profesörü İzzet Özgenç’i tanırım.

Yakından değil ama.
Uzaktan. Epey uzaktan.

Uzaktan baktığımda düzgün, sağduyulu, dedikoduya prim vermez biri gibi görünüyordu.

Türk Ceza Kanunu’nun yazımında görev almıştı.

AK Parti’nin dostuydu.

Bugünlerde nerelere savruldu acaba?

Hükümet düşmanı mı oldu? Unutulduğunu mu düşünmeye başladı? Hakkının yendiğine mi inanmaya başladı? “Erdoğan gitsin” kervanına mı katıldı? ‘Davutoğlu’cu mu oldu? Babacan’a mı yaslandı?

Yemin ederim bilmiyorum.
Hiçbir fikrim yok.

Ancak İzzet Özgenç, durup dururken şöyle bir şey yaptı:

“Ekonomik durum gerekçe gösterilerek OHAL ilan edilecek” dedi ve OHAL fitnesini ateşledi.

Onun bu palavrası üzerine yüz bin tane “OHAL geliyor” analizi yapıldı.

Sonra ne oldu?

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “Bu tam bir saçmalıktır” diyerek fitneyi bastırdı.

Peki geriye ne kaldı?

Ne kalacak?

Kırılgan ekonomiye vurulmuş olağanüstü bir darbe kaldı, milleti paniğe sevk eden fitnenin artçıları kaldı, bir palavra üzerinden yapılan algı kaldı.

Bu sonuçtan yola çıkarak...
İzzet Özgenç’in savrulduğu yerin neresi olduğunu tam olarak söyleyemem ama o yerin çok felaket, çok berbat, çok rezil bir yer olduğunu söyleyebilirim."