Millet İttifakı cephesi 2023 seçimlerinden AK Parti'nin iktidardan düşeceğine kesin gözle baksa da rakamların dili farklı mesajlar veriyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu her ne kadar bu konuda "Merak etmeyin, geliyor gelmekte olan" şeklinde açıklamalar yapsa da AK Parti'nin oylarında ciddi bir düşüş olmadığı gözleniyor.

Bu konuda son bilgileri Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında verdi.

"Kılıçdaroğlu adı AK Parti’ye yarıyor" başlığını taşıyan yazısında, "EDAM Başkanı Sinan Ülgen’in dün açıkladığı bir araştırma ekonomideki bütün kötü gidişata rağmen AK Parti’nin oylarında 2 puanlık bir artışa işaret ediyor. Benim gördüğüm bir araştırma değil ama EDAM (Ekonomi ve Dış Politikalar Merkezi) ciddi bir kuruluş, Sinan Ülgen de ciddi bir isim. Bu yüzden araştırmanın bir gerçeği yansıttığı kesin." ifadelerini kullandı.

SEBEP KILIÇDAROĞLU...

AK Parti'nin oylarını yükseltmesinin nedenini ise Kemal Kılıçdaroğlu ile açıklayan Altaylı şu ifadeleri kullandı;

"Ülkenin içinde bulunduğu duruma rağmen, AK Parti’nin oylarında bir artış var ise, bunun en önemli nedeni Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığının gündemde olmasıdır.

Nasıl ki, Muharrem İnce’nin görkemli İstanbul mitingi, Erdoğan’ın oylarında bir iki gün içinde ciddi bir sıçramaya neden olacak bir konsolidasyon etkisi yaptıysa, Kılıçdaroğlu adının öne çıkmaya başlaması da öyle...

Kılıçdaroğlu adı, AK Parti’den uzaklaşan seçmeni yeniden AK Parti’ye doğru itiyor.

Ben Millet İttifakı’nın diğer güçlü partisi İyi Parti’nin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına onay vereceğini hiç zannetmiyorum.

Meral Akşener’in İmamoğlu’na yönelik olumlu cümlelerinin nedeni de bu.

Meral Hanım, “İlle CHP’den olacaksa Ekrem İmamoğlu olur” demeye çalışıyor.

Partisinin İstanbul İl Örgütünün İmamoğlu ile yakın çalışması ve İmamoğlu’nun CHP’den çok İyi Parti örgütü ile yakınlaşmaya başlaması da muhtemelen bu yüzden.

Merkez sağa yakın kaynaklar, Meral Akşener’in Mansur Yavaş’a benzer kökenden gelmeleri nedeniyle çok da sıcak bakmadığını bu yüzden de en güçlü adayın, Millet İttifakı'nın aday olma şansının düşük olduğunu söylüyorlar.

Millet İttifakı ne karar alır bilmiyorum.

Ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına İyi Parti’nin onay vermesinin mümkün olmadığını, siyaseti bir satır bile okuyabilen herkesin Kemal Kılıçdaroğlu ile gidilecek bir seçimden Cumhur İttifakı’nın adayının kazanacağı sonucunu çıkaracağını biliyorum.

Eğer Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa, Meral Akşener de aday olacaktır.

Ve böyle bir durumda ikinci tura kesinlikle Meral Akşener çıkar.

Bunun için iddiaya bile girebilirim."