Savunma Sanayii Başkanlığı Türkiye Yüzyılı’ına yeni elektronik harp sisteminin teslimatıyla başladı. Milli imkanlarla geliştirilen Merter Sırt Tipi Taktik Saha Elektronik Taarruz Sistemi güvenlik güçlerini teslim edildi. Muhabere bandında hedef unsurlarının haberleşmesinin engellenmesinde kullanılacak olan elektronik taarruz sistemi, uzak mesafeden de müdahale edebilecek.

ELEKTRONİK TAARRUZ SİSTEMİ MERTER

Farklı operasyonel ihtiyaçları karşılayabilmesi amacıyla geliştirilen sistem, muhabere bandının tamamını içeren, tripod/mast üzerinde sabit konfigürasyonda veya sırtta taşıma aparatı ile Tek-Er konfigürasyonunda kullanılabilecek. Sistem, yüksek kazançlı yönlü ve eş yönlü antenleri ile yönlendirilmiş elektronik taarruz faaliyetini gerçekleştirirken, akıllı bir tablet veya bilgisayar vasıtası ile de kontrol edilebilecek. Kendi bataryaları ile beslenebilen sistem, şehir şebekesi üzerinden de çalıştırılabilecek.

İSMAİL DEMİR’DEN ‘GÜCÜN YÜZYILI’ PAYLAŞIMI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, gelişmeyi sosyal medya hesaplarından duyurdu. Demir, ‘GücünYüzyılı’ etiketiyle yaptığı paylaşımda, “Türkiye Yüzyılı’na yeni bir elektronik harp sistemimizin ilk teslimatıyla başlıyoruz. Merter Sırt Tipi Elektronik Taarruz Sistemi hedef unsurların haberleşmesini uzaktan engelleyerek güvenlik güçlerimize sahada avantaj sağlayacak. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.