Uzay firması SpaceX’in ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO'su Elon Musk, yaşlanma karşıtı teknolojilere yönelik fikirlerini açıkladı.

"Sonsuza kadar yaşarsanız yeni fikirlerin başarılı olamayacağı çok kemikleşmiş bir toplum haline gelebiliriz." diyen milyarder, gazetecinin "Şu sıralar Twitter’da yaşça büyük kişileri tiye aldığınızı görüyorum. Yaşlanmayı düşünmüyor musunuz veya bizim bilmediğimiz gizli bir teknoloji mi var?" sorusuna "Yaşlanmayla mücadele için herhangi bir gizli teknolojiden haberdar değilim. Ve gerçekten çok uzun bir süre yaşamak için uğraşmalı mıyız? Bilemiyorum." şeklinde cevap verdi.

Elon Musk, Jeff Bezos'un yaşlanma karşıtı araştırmalara yaptığı yatırımı eylül ayında attığı "Ve işe yaramazsa, ölüme dava açacak!" tweeti ile tiye almıştı.

Musk söz konusu tweette Bezos’un NASA’ya dava açmasına atıf yapmıştı. Bezos’un kurucusu olduğu uzay firması Blue Origin, NASA'nın astronotları Ay'a götürecek uzay aracının inşası için SpaceX'le anlaşmasına nisanda itiraz etmişti.

Bunun reddedilmesinin ardından konu ağustosta mahkemeye taşınmıştı.