Şener Eruygur için Üsküdar Büyük Selimiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Eruygur'un Türk Bayrağına sarılı cenazesinin önüne fotoğrafı ve madalyaları konuldu. Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur, oğlu Kemalettin Eruygur, kızı Ayça Eruygur ile gelini Özlem Eruygur taziyeleri kabul etti. Cenazeye 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına da katıldı.

Kızı Ayça Eruygur, "Çok üzgünüz babamız kaybettik, ışıklar içinde uyumasını diliyorum" diye konuştu.

Eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur son yolculuğuna uğurlandı

Cenazeye katılan İlker Başbuğ ise, "Beraber Harp Akademilerinde öğrencilik yaptık. Çeşitli görevlerde yakın çalıştık .Değerli bir subaydı ,değerli generaldi. Türk Silahlı Kuvvetlerine üstün hizmetler verdi. Ergenekon kumpasının ilk karşı karşıya kalanlardan biriydi. 2008'de tutuklandı cezaevine konuldu. Orda talihsiz bir kaza geçirdi. İnşallah adalet bir gün yerini bulacak " diye konuştu.

Eruygur, Üsküdar Büyük Selimiye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan Cenaze namazı ve yapılan askeri tören sonrasında Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

ŞENER ERUYGUR KİMDİR?

1941 yılında Erzurum’da doğdu. Kuleli Askeri Lisesi’nin ardından 1960 yılında Topçu Subayı olarak Kara Harp Okulu’ndan mezun olmuştur. 1961 yılında Topçu Okulu’nu bitiren Orgeneral Eruygur, 1971 – 1973 yıllarında Kara Harp Akademisi öğrenimini tamamlamıştır. 1975 yılında NATO Savunma Kolejinden mezun olan Eruygur, 1987 yılında Tuğgeneralliğe yükselmiştir. 1991 yılında Tümgeneralliğe terfi eden Orgeneral Eruygur, 1991 – 1993 yıllarında Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Daire Başkanlığı, 1993 – 1996 yıllarında Topçu Füze Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı yapmıştır. 1996 yılında Korgeneralliğe terfi ederek sırasıyla; 5’inci Kolordu Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerini yürütmüştür. İsmi 28 Şubat Postmodern Darbesi'nde gündeme gelen Eruygur, dönemin tanınan isimleri arasında yer aldı.

4 Ağustos 2000'de Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevine atanan, Yüksek Askeri Şura‘nın 31 Temmuz – 3 Ağustos 2002'deki Ağustos ayı olağan toplantısında alınan kararla Jandarma Genel Komutanlığı görevine atanmıştır. Emekliye ayrıldıktan sonra Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanlığı da yapmıştır.