Ağustos 2019'daki ölümü üzerindeki şüphe bulutları dağılmayan Jeffrey Epstein'ın eski iş ortağı olan ve aynı suçlamalardan soruşturulan Jean-Luc Brunel'in (76) ABD'li milyarderlerle aynı şekilde öldüğü açıklandı.

Hakkında çok sayıda tecavüz suçlaması var

Epstein'ın Fransa topraklarında Fransız mağdurlara seks suçu işleyip işlemediğine dair Ağustos 2019'da açılan önsoruşturma kapsamında Aralık 2020'de Paris'te gözaltına alınan Brunel, Epstein'ın suç ortağı olmakla itham ediliyordu. Yakalanmasının ardından, çoğunlukla mesleği modellik olan pek çok kadın, hakkında tecavüz suçlamasında bulundu.

epstein

Turlington, Hall, Romijn ve Jovovich'i keşfeden isim

ABD'li milyarder gibi hapishane hücresinde daha önce de intihar girişiminde bulunduğu ve cumayı cumartesiye bağlayan gece kendisini astığı açıklanan, ölümü hakkında soruşturma başlatılan Bruel, model ajanslığı dünyası içinde çok tanınan bir isimdi ve Christy Turlington, Jerry Hall, Rebecca Romijn, Milla Jovovich dahil pek çok süper modeli keşfetmesiyle biliniyordu.

Seks ticaretine paravan model menajerlik şirketi

1990'ların büyük bölümünde ünlü model ajansı Karin Models'in New York ofisini yönettiktan sonra Epstein ile birlikte MC2 adında model menajerlik şirketi kurdu. Bazı modeller, Miami Beach merkezli MC2'nin reşit olmamış kızları ve genç kadınları Epstein'ın yörüngesine çekmek için bir yem olduğu yönünde ifade verdi.