Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, açıklamalarından satır başları; 

 ADALET İSTİYORUZ

Bu toplantının ana gündemi başından sonuna adalet olacak. Ve adalet dendiğinde, herkes için adalet demek. Bu kimsenin kendi için eğip bükebileceği bir mekanizma değil. Ayrıcalık değil, adalet istiyoruz."

KURGUYU BOZAR, YAPANIN BAŞINA YIKARIZ

Fenerbahçe'nin 4 defa lehine, 1 defa aleyhine karar verilmiş. Galatasaray için VAR söz konusu değil.

Bu bir kurgu ve biz bu kurguyu bozar, yapanın da başına yıkarız.

Atamalar yapay mı değil mi bilemiyoruz. Ancak kimse bizim aklımızla alay etmesin. Bu atamaların çok bariz bir sebeple yapıldığı ortada.

Maçlarımızın büyük kısmı iki VAR hakemine verilmiş. Alper Ulusoy'u zaten biliyorsunuz. Malum sadece bize 6 saniye kuralını uygulayan... Bu iki isim görevlerini o kadar iyi yapmışlar ki, sürekli bizim maçlarımıza atanmışlar.

ZEKAMIZI HAFİFE ALMAYIN
"Başkanımız sordu, net bir cevap alamadı bu konuda. Atamalar yapay mı değil mi bilemeyiz ama kimse zekamızı hafife almaya kalkmasın!"

Geçen sene Rizespor maçımızı yöneten ve o maçtan sonra hakemliği bitme noktasına gelmiş Ali Palabıyık, yine maçımıza atanıyor. Bunun psikolojik etkisinin farkındayız.

Bir hakem nasıl Galatasaray'ın maçında karşı takımın formasını giyip maça gidebilir? Mete Kalkavan da travmalı hakemlerden biri. Hadi yaptı diyelim, nasıl soruşturma açılmaz?"

METE KALKAVAN TEPKİSİ
"Bir hakem nasıl Galatasaray'ın maçında rakibin formasını giyip maça gidebilir. Mete Kalkavan'ın Galatasaray'a karşı bir travması var. Hadi yaptı diyelim. Nasıl soruşturma açılmaz. Bağırarak konuşmayacağız. Kararlılıkla konuşacağız. Haklı olanın bağırmasına gerek yoktur.

"Hakem VAR'a çağrılıp, ekran başına geldiğinde hissetikleri durum karnına yumruk yemiş gibi olmak hissi deniyormuş. Ancak ne hikmetse karnına yumruk yiyen biz oluyoruz."