28 Şubatçılar tahliye edildi mağdurlar ise hala içerde
28 Şubat darbesinde yer aldıkları için yargılanıp ceza alanların tahliye edilmesi darbe mağduru baba ve oğlunu akıllara getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi, emekli Korgeneral Hakkı Kılınç ve emekli Tuğgeneral İdris Koralp’i sağlık sorunları nedeniyle affetti.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara gerekçe olarak Adli Tıp Kurumu’nun “kocama hali” raporu gösterildi.

91 yaşındaki Çörekçi, 83 yaşındaki Kılınç ve 75 yaşındaki Koralp Nisan 2018’de Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Türkiye Cumhuriyeti İcra Vekilleri Heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek” suçundan hüküm giymişti.

Tahliyelerden sonra akıllara bir kez daha  inançlarından dolayı yıllardır zindanda olan 54 yaşındaki bağırsak kanseri oğlu Şehmus Alpsoy ile 76 yaşında ve parkinson hastası olan Mehmet Emin Alpsoy geldi.

Kamuoyunda onlarca yıldır -hem de hasta bir halde- cezaevinde tutulan baba ile oğulun da serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.

Mütedeyyin halka 28 Şubat zulmünü yaşatanlar -sağlık sorunları gerekçesi ile- dışarı çıkabiliyorken  daha ağır sağlık sorunları yaşayan  28 Şubat mağdurlarının hala zindanda olması büyük bir çelişki olarak yorumlandı