Merakla beklenen Erdoğan-Biden görüşmesi bugün İtalya'nın Başkenti Roma'da gerçekleşti. 

Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren toplantı pozitif bir atmosferde gerçekleşirken, görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

Görüşmede iki lider, Türkiye-ABD ilişkilerini daha da güçlendirmek ve geliştirmek için müşterek irade beyanında bulundu. Bu doğrultuda ortak bir mekanizma kurulması konusunda mutabık kaldı.

G20 Erdoğan Biden

Görüşmede iklim değişikliği konusunda atılan adımlardan memnuniyet duyduklarını ileten iki lider, NATO ittifakı ve stratejik ortaklık zeminine vurgu yaptı.

F-35 KONUSU

ABD'li bir yetkili'nin açıklamalarına göre; ikili görüşmede F-35 konusunun gündeme geldiğini söyledi. Biden'ın, bu konunun devam eden bir süreç olduğunu söylediğini aktaran yetkili, Türk hükümetinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son haftalardaki açıklamalarının, Türkiye'nin F-16'ları satın almak istediğini açıkça ortaya koyduğunu, Biden'ın bu arzuyu dikkate aldığını, ancak ABD'de içinden geçilmesi gereken bir süreç olduğunu ve bu süreci etraflıca ele almayı sürdürme konusundaki bağlılıklarını net bir şekilde ifade ettiğini aktardı.