Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mesleki Eğitim Merkezleri açılışında konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Türkiye ekonomide, üretim ve sanayileşme alanında içine hapsedildiği cendereyi onca gayretine rağmen kırmayı bir türlü başaramadı. 28 Şubat ve ardından gelen 2001 krizinin ekonomide açtığı faturayı çok uzun yıllar ödemeye devam ettik. Ülkemizin sanayi konusunda da geri bırakılması kötü niyetli bir senaryonun eseridir. 

Kalkınma yarışına girdiğimiz ülkeler hızla gelişirken biz geri kalmışlığa mahkum edildik.

Milletimize, Türkiye'yi dört ana sütun üzerinde yükseltme sözü verdik. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu ifade ettik. Eğitimin ikinci plana itilmesine izin vermedik, bütçede aslan payını eğitime ayırdık.

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

İnşallah bu ay sonunda 15 bin öğretmen ataması daha yapıyoruz. 

Kız öğrencilerimize yönelik ötekileştirici, baskılayıcı uygulamaları kaldırarak eğitime katılımlarını artırdık. İkna odaları ve katsayı utancını bu ülkeye yaşatan zihniyetin son günlerde tehdit diline yeniden sarıldığını görüyoruz. Buradan şu ikazı yapmak istiyorum: 15 Temmuz'da şahit olduğumuz, milletimizin hak ve özgürlüklerini koruma konusundaki kararlılığını açıkça göstermiştir. Türkiye'yi 28 Şubat karanlığına geri döndürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

Hangi yaşta olursa olsun bu ülkenin evlatlarının, dinini, diyanetini, kültürünü öğrenmesinin engellenmesine rıza göstermeyiz.

Kız çocuklarımız ve okulları arasına yeni duvarlar örülmesine kesinlikle izin vermeyiz.

BİR MİLYON GENCE İSTİHDAM

Yıl sonuna kadar 1 milyon gencimizi mesleki eğitim merkezlerimize dahil ederek istihdamlarını sağlamayı hedefliyoruz.

Devletimizin mesleki eğitim alanında yürüttüğü, maddi bakımdan yük aldığı projelerde özel sektörümüzün de elini taşın altına koyması şarttır. Mesleki eğitim gören tüm öğrencilerimizin okurken en az asgari ücret kadar gelir elde edebilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.