Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'ya operasyon başlatmasının ardından Beştepe'de güvenlik zirvesi gerçekleştirdi.

Zirvenin sona ermesiyle Uluslararası Demokratlar Birliği heyetini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameraların karşısına geçti.

İki ülke arasındaki krize değinen Cumhurbaşkanı, Rusya'nın askeri harekatını kabul edilemez bulduklarını ve reddettiklerini vurguladı.

"BU HAMLE BARIŞ VE HUZURUN İSTİKRARINA VURULMUŞ BİR DARBE"

Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunların Minsk Mutabakatları çerçevesinde diyalog yoluyla çözülmesi çağrısını yineleyen Erdoğan, "Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım bölgenin barış, huzur ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbedir." dedi.

"CAN GÜVENLİĞİ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

Her iki ülkeyi dost ülkeler olarak gördüğünü; Rusya ve Ukrayna'nın karşı karşıya gelmesinden samimi olarak üzüntü duyduklarını belirten Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Kendi vatandaşlarımız ile Tatar kardeşlerimiz başta olmak üzere Ukrayna'da yaşayan herkesin can güvenliğinin sağlanmasında üzerimize düşeni yapacağız. Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü korumak için verdiği mücadeleyi desteklediğimi Sayın Zelenski'ye ilettim. Minsk Mutabakatı'nı çerçevesinde görüşmelerin sürmesi gerektiğini hatırlatıyoruz."