Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te Panaroma 25 Aralık Müzesi'nde "Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda Programı"nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Organize sanayide bugün açılışını yaptığımız 70 yeni fabrika var. Daha önce 300 fabrika açmıştık. Bize ana muhalefetin başı nerede bu fabrikalar demişti. Biz de kendisine Gaziantep'e gidip sorarsanız sizi gezdirirler demiştik. Geldi ama pek memnun olmadı galiba. Bu çalışmalarımızla uzaklar artık yakın oldu. Şu an itibarıyla 10 milyar doları bulan ihracat skalasıyla daha da büyük bir hedefe ayda 1 milyar hedefine yürüyorlar. Gaziantep'e bu yakışır demiştik. Ankara'yı geçmiş durumda. Gaziantep, Gaziray ile çok önemli bir zenginliğe sahip oldu.

İLHAMIMIZI KADINLARDAN ALIYORUZ

Kadın hareketi noktasında da, gönül coğrafyası anlamında da, insanlık dersi anlamında da Gaziantep bir başka noktada. İnşaAllah başarılarının devamını diliyorum. Ülkemizde kadınların tamamını, ailelerin temel direkleri, çocukların ebedi öğretmeni olma noktasında ilhamı işte kadınlarımızdan buralardan alıyoruz.

GÜÇLÜ AİLELER GÜÇLÜ MİLLETLERİ DOĞURUR

Türkiye'de anayasadan yasalara kadar kadınlarımızı güçlendirirken aslında ülkemizin potansiyelini de arttırıyoruz. Kadınıyla erkeğiyle her vatandaşımızın ülkemize katacağı çok şeyler var.

İşte şimdi anayasal bir düzleme taşıyalım. Olayı da başörtüsünü sağlama alırken aile konusunu da bir zemine oturtmak suretiyle ailede herhangi bir sıkıntıya mahal vermeyelim. Güçlü aile güçlü milletleri doğurur. Aileyi en güçlü şekilde ayakta tutacak bir politika takip etmenin kararlılığı içindeyiz.