Gündem

Erdoğan'dan CHP'ye slogan tepkisi: Bunun adı hırsızlıktır

Abone Ol

TRT-1, TRT Haber, TRT World, TRT Türk, TRT Avaz, TRT Kürdi, TRT Arabi, TRT Radyo-1 ve TRT Radyo Haber ortak yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen canlı yayında Türkiye ve dünya gündemine dair gelişmeleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, moderatörlüğünü Canan Yener Reçber’in üstlendiği yayında; gazeteciler Mustafa Kartoğlu, Pelin Çift, Abdulkadir Selvi ve Hale Kaplan’ın 2023 seçimleri, anayasa değişikliği, EYT düzenlemesi, terörle mücadele, ekonomik gelişmeler, Türkiye Yüzyılı vizyonu, dış politika ve gündemdeki diğer gelişmelere ilişkin sorularını cevapladı.

 "20 YILDA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE KURDUK"
Mesajlarının net olduğunu anlatan Erdoğan, 20 yıl boyunca büyük badireler atlatarak fevkalade başarılara imza attıklarını vurguladı.

Yaptıkları devasa altyapı yatırımlarıyla Türkiye'yi küresel bir güç olmaya hazırladıklarının altını çizen Erdoğan, "Çünkü bu millete bu yaraşır. Ve bu millet bunu yapar mı? Yapar. Türkiye Yüzyılı, Türkiye'nin son dönemde elde ettiği güç ve birikimle dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olacağı dönemin adıdır." ifadelerini kullandı.

'YETER, SÖZ MILLETİNDİR.' DİYEN MENDERES'İ İPE GÖTÜRDÜNÜZ"
Adnan Menderes'in partisinin "Yeter söz milletindir." çıkışını, CHP'nin tek parti faşizmine karşı yaptığını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu slogan, CHP'ye isyanın bir nişanesidir. Bu söz, millet iradesini sembolize ediyor. Millet iradesine sahip çıkanlar ancak bu sözü kullanma hakkına sahip olabilir, CHP değil. Bugün millet iradesine sahip çıkan kimdir? AK Parti'dir, Cumhur İttifakı'dır. Şimdi bunlar bu slogana dahi çökmeye çalışıyorlar. Kalkmışlar binalarına bu sloganı asıyorlar. Binalara slogan asmakla olmaz. Önce gerçekten milli iradeye saygılı olmayı öğrenin. Bunların gayesi, gayreti ülke ve millet değil. Bunlar bir defa milli değil, gayri milli. Milli olmayan 'Yeter, söz milletindir.' diyebilir mi? Diyemez. Oraya pankartı asabilirsin, benim milletim sana inanmaz ki. Çünkü siz, milli değilsiniz, gayri millisiniz. Ve bu millete hep ihanet ettiniz. 'Yeter, söz milletindir.' diyen Menderes'i ipe götürdünüz, idam ettiniz. Ve bunun sorumlusu sizsiniz. Bunlar milletin gönlüne girmenin değil, şimdi de yeni bir şey öğrendiler, Batı'dan aferin almanın peşindeler. 'Batı bile bize aferin diyecek.' diyor. Allah Allah, nasıl bir iş bu? Biz de CHP zihniyetine bugün 'Yeter, söz milletindir.' diyoruz ama hizmet söz konusu olduğunda, eser söz konusu olduğunda 'yetmez' diyoruz."

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }