Tek bir kadının bile şiddete uğramasına, cinayete kurban gitmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Mücadelenin çıtasını yükselteceğiz.

Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi konusunda epey mesafe kaydettik.

Ailenin de toplumsal hayatın da temel direği kadındır. Kalkınma planlarımızın merkezine güçlü kadın ve aile ilkesini yerleştirdik.

Akıl, vicdan, izan ve ahlak sahibi hiçbir erkeğin kadına karşı farklı bir yaklaşım sergilemesi beklenemez.

İlgili tüm kurumlarımız kadına yönelik şiddeti tamamen bitirmek için samimi ve netice alıcı gayretlerini sürdürüyor.

Kamu ve sivil toplum kurumları ile birlikte özel sektörü de verilen mücadeleye dahil ediyoruz.

2023 yılında mağdurların adalete erişimini kolaylaştıran uygulamalarımızı sürdüreceğiz.

Kadının canına kasteden, genç kızları kandırıp dağlara sürükleyen terör örgütünü görmezden gelemeyiz.

Ülkemizi şiddet önleme ve izleme merkezlerimiz, kadın konuk evlerimiz, mağdur destek sistemimize dünyada örnek gösterilen bir seviyeye getirdik.

Dünyadaki insan hakları örgütleri nerede? Bunları Diyarbakır annelerinin yanında gördünüz mü?

Bir kadının bile şiddete uğramasına, hele hele cinayete kurban gitmesine asla rıza gösteremeyeceğimiz için mücadelenin çıtasını yükseltmek mecburiyetindeyiz.

Meclis'e öyle veya böyle girip ondan sonra teröristlerle dağlarda kol kola dolaşanlar bu milletin temsilcisi olamaz.

HDP'NİN KAPATILMA DAVASI

Terör örgütleri söz konusu olduğu zaman Kandil'e çıkan Batılı STK'lar, Diyarbakır annelerini ziyaret etmemişlerdir. Bu örgütün parlamentomuzdaki uzantıları görmezden gelemeyiz. Onların demokrasi adına söyleyecekleri hiçbir söz kalmamıştır. Bunların parlamento kürsüsünü fırsat bilerek oradan söyledikleri ifadelerin hiçbir kıymeti yoktur. 

2023 seçimlerini bu anlamda çok çok önemli buluyorum. 2023 seçimlerinde inanıyorum ki benim milletim Kürt'üyle, Türk'üyle, Laz'ıyla sandıklarda bunlara en güzel demokratik cevabı verecektir.

Kadın ve çocuk katili terör örgütünün arkasında duranlar yaşanan vahşete, işlenen insanlık suçuna ortaktır. İstiklal Caddesi'ndeki terör eylemini, bu terör örgütleri neyle izah edecekler? En ufak bir açıklamalarını duydunuz mu? Ne ana muhalefet, ne yavrusu konuştu mu? Konuşmadı. Konuşacak sözleri yok da onun için. İşte bu bakımdan ben orada şehit edilen yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım derken aynı zamanda sandıkta da bırakmayalım. 

Ülkemizde misafir ettiğimiz, çok büyük bir çoğunluğu kadın ve çocuktan oluşan mazlumları, mağdurları korumaya, yaşatmaya, geleceğe yaşatmaya devam edeceğiz. 

KARKAMIŞ'TA ÜMİT ÖZDAĞ'A PROTESTO

İşte particiklerden bir tanesi dün Gaziantep'ten Karkamış'a geçmiş. Karkamış'ta mülteci kardeşlerimiz hakkında laf etmeye kalkınca, 'lütfen haset yapmayın' deyip kovdular. O da gidip bir dükkana sığınıyor. Daha dur, bu iyi günleriniz. Kadın ve çocuk katilleriyle dirsek dirseğe dolaşanlara inşallah 2023 ders yılı olacaktır.