14 Mayıs'taki seçime sayılı günler kala cumhurbaşkanı adayları ve siyasiler liderler il il gezmeye devam ediyor.

Cumhur İttifakı'da bayramı deprem bölgesindeki vatandaşlarla geçiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı "Ben Aleviyim" çıkışı yer aldı.

"Ben Aleviyim"
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin Alevi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım. Ben Aleviyim. Hak, Muhammed, Ali inancıyla yetişmiş samimi bir Müslümanım. Allah'ın verdiği bir canım var. Kul hakkı yemem, harama, beytülmala el uzatmam. Atatürk'ün bize armağan ettiği bu güzel ülkede, her şeyden uzak ve yoksul bir evde doğdum. Cumhuriyet'in bize verdiği fırsatlar sayesinde okudum. Mesleğim oldu, ailemi kurdum.

"Karanlık pazarlıklarını gizlemek için mezhep tartışması açıyorlar"
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu söylemlere sert tepki göstererek, "Karanlık pazarlıklarını gizlemek için mezhep tartışması açıyorlar." dedi.

"Durduk yere etnik köken, mezhep tartışması açıyorlar"
"Bu ülkede kimse kimseye kökenini, mezhebini sormaz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Ana muhalefetin başındaki zat hangi mezhepten olursa olsun saygı duyarız. Ama bunu kalkıp istismar vasıtası yapmanın ne anlamı var. Seccade nedir, secde nedir bilmeyenlerin ağızlarından çıkanlardan bihaber olanların seçim öncesi başlattıkları bu istismar siyaseti ülkemizde zemin tutmaz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin arkasına sığınarak bu ülkeye faşizmin en ilkel şeklini dayatanların devri kapanalı çok oldu.