Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Kuruluştan Bugüne Hep Birlikte 2023' programında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Samsun'un her alanda artan başarılarıyla iftihar ediyoruz. Teknofest Karadeniz'in yankıları halen sürüyor. Yıllardır gurur örselenen bu asil milletin evlatları azmin önünde hiçbir engelin duramayacağını gösteriyor. Teknofest gençliği gümbür gümbür geliyor. Türkiye teknolojiyi sadece tüketen değil tasarlayan, üreten ve ihraç eden güce dönüşüyor. Savunma sanayi başta pek çok alanda ülkemizin yakaladığı başarıyı dost düşman kabul ediyor. Tasarım merkezlerimizle, 92 teknoparkımızla teknolojiye dair ne varsa her alanda varlığımızı hissettiriyoruz. Muhalefetin ülkemizin geldiği seviyeden habersiz olduğunu görüyoruz.

'YABANCI EKONOMİ KOMİSERİ' TEPKİSİ: CAHİLLİK ALAMETİ

Vizyon toplantısına gelmeye tenezzül etmeyen yabancı ekonomi komiserinin konuşmasını 'millet teknoloji görsün' diye pazarlamak komiklik değil cahillik alameti.

KILIÇDAROĞLU'NUN "TOGG'A GELECEĞİM" YALANI

Çocukların bile yaptığı işi teknoloji devi sananlar milletini de tanımıyor demektir. CHP'nin başındaki 'zat'a Teknofest'e yaptığı kısa ziyaret faydalı olmamış. İthal danışmanlarını da yanına alarak en azından Togg'un üretim üssünü ziyaret etmesini tavsiye ediyorum. Bu zavallı ülkesini ne sanıyor. Önce Togg'u ziyaret etmek istediğini yönetim kurulu başkanına söylüyor. Ben de kendisine 'Sanayi ve Teknoloji Bakanı'nı yanına alacaksın' dedim. 'Bakan gelecekse gelmem' demiş. Bu ne demektir. Danışıklı dövüşten yana. Samimiysen buyur yanındaki ithal danışmanları da al gelsinler. Teknoloji bildiğini sandığın elemanlar ne kadar beyinleri çalışıyor, gelsin görsünler.

"KENDİNİ BİLMEYEN DÜNYAYA KENDİNİ TANITABİLİR Mİ?"

Git Baykar'a. Al ithal elemanları da görsünler. Şimdi de yenisi geliyor. İHA'lar SİHA'lar şimdi yenisi Kızılelma'yı görsünler. Bir ay içerisinde Kızılelma'da havalanırsa, olay farklı bir yere gitmiş olacak. Bu bir komplekstir. Aşağılık kompleksi. Kendini bilmeyen dünyaya kendini tanıtabilir mi? Bunların dünyada neyi nasıl yöneteceğinden haberi yok. Yetkin olmadığı halde İngiltere'deki lobilerle görüşmeyi eleştiren sen kendin gidip Londra piyasalarında dolaşıyorsun. Benim milletim bundan sonra da yol vermeyecektir.

"İNGİLTERE'DEN HANGİ PARAYI NASIL ALACAKSIN'?"

Daha önce Londra'ya gitmeyi eleştirirken ne oldu da kapı kapı dolaşıyorsun. İngiltere'ye gitmiş oradan para alıp gelecekmiş. Sen hangi noktadasın, hangi parayı nasıl alacaksın? Bunların dünyada neyi nasıl yöneteceklerinden de haberi yok. Benim milletim bu tür sağa sola savrulan muhalefete 20 yıldır nasıl yol vermediyse bundan sonra da yol vermeyecektir.

"BU BEYANLAR MİLLETE DÜŞMANLIĞIN İŞARETİ"

Muhalefetin cehalet ve gafletle açıklanamayacak söylemleri, ülkeye yönelik faşist zihniyeti deşifre etmektedir. Bu beyanlar, millet düşmanlığının işareti.

CHP'nin vizyon açıklaması diye sunduğu görüntü, başındaki zatın ve yoldaşlarının iplerinin kimlerin elinde olduğunun ilanından başka anlam taşımamaktadır.

"IMF'DEN BÜTÜN İPLERİ KOPARDIK"

Bunların bildiği tek şey var. IMF'den para alacaklarmış Biz ise IMF ile tüm ipleri kopardık.

IMF'nin başındaki adamla oturduk konuşuyoruz. 'Sizin bize siyasette yön verme hakkınız yok. Siz siyaseten Türkiye'yi yönetme hakkına sahip değilsiniz' dedim.

Bu millet ipini IMF'nin eline verenlere bu ülkede siyasette yer vermez. Bu baronlar IMF ile ortak çalışanlardır.

"MUHALEFETİN İFTİRALARINA EN ETKİLİ CEVAP SAHADAKİ CEVAPTIR"

Biz bu seçimde yine kendimizle yarışacağız. Biz bugüne kadar milletimizin gücünün üstünde bir güç tanımadık tanımayacağız. Biz kendi işimize dört elimizle sarılacağız. Bize gurur bize kibir yakışmaz. Biz tevazu ehli olacağız. AK Parti milletin kurduğu bir partidir. Muhalefetin yalanları ve iftiralarına en etkili cevap sahadaki cevaptır.

"CHP'NİN SİYASETİNDE MİLLET YOKTUR"

Ülkemiz Hans'ın elinde değil, Ayşe ve Fatma'nın elinde yükseliyor. Bunlar varken senin ne işin var oralarda. CHP ve yoldaşlarının siyasetinde millet yoktur. Bu yapı sadece Türkiye'nin büyümesinin önüne geçmek için kurulmuş sunu bir ittifaktır. Kendi meselelerini çözemeyen acizler topluluğunun ülkenin sorunlarını çözmesi ham bir hayaldir. Perişan halleriyle seçime kadar gidebilirler mi bilmiyoruz.

Sahte gündemler üzerinden AK Parti ve Cumhur İttifakı üzerinden gedik açma oyunlarına düşmeyeceğiz."