Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de gençlerle iftar buluşmasında açıklamalarda bulundu. Gençlere peş peşe müjdeler veren Erdoğan, Selçuk Bayraktar konusunda da "Selçuk aşağı, Selçuk yukarı. Selçuk size ne yaptı?" diyerek muhalefete çok sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

'ZOR GÜNLERİN ÜSTEDİĞİNDEN EL VE GÖNÜL BİRLİĞİYLE GELECEĞİZ'

"Depremzedelerimizi hiç yalnız bırakmadık. Durmadan dinlenmeden evlerine kavuşmaları için çalışıyoruz. El ve gönül birliğiyle bu zor günlerin üstesinden geleceğiz. Siz gençlerimizin dayanışma ruhuyla hareket ettiğini görüyorum. Gece gündüz koşturan gençliğimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Her birinizle gurur duyuyorum."

'MİLLİ GELİRE 130 MİLYAR DOLAR KATKI SAĞLAYACAK'

"Dün İstanbul'da çok önemli iki projenin törenine katıldık. İstanbul Finans Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdik. 15 sene içinde milli gelire yaklaşık 130 milyar dolar katkı sağlayacak. Ülkemizde finansal bir ekosistemin oluşumuna destek olacak. Mimarisi, çevre dostu, altyapı ve üstyapısıyla dikkatleri toplayan bu projeden asıl sizler istifade edeceksiniz. Emaneti bizden devraldığınızda bizleri hayırla anarak dua edeceğinizi umuyorum."

'TCG ANADOLU'YU VATANDAŞIM KUYRUĞA GİRİP GEZİYOR'

"Şu anda TCG Anadolu'yu benim vatandaşım kuyruğa girip geziyor. Türkiye'de böyle bir esere savunma sanayiinde sahip oluyoruz. Bunun personel sayısı 1350, belki de artacak. Birkaç gün daha Sarayburnu'nda kalacak. Sonra Boğaz'da TCG Anadolu'yu turlayacağız. Bayramdan sonra da bir süre daha ziyarete açık kalacak."

'YATIYORLAR KALKIYORLAR TELEVEZİYON EKRANLARINDA SELÇUK AŞAĞI SELÇUK YUKARI'

"Sevgili gençler göreve geldiğimizde bizim savunma sanayimiz yüzde 20'ydi, şimdi yüzde 80 oldu. Yatıyorlar kalkıyorlar televizyon ekranlarında Selçuk aşağı Selçuk yukarı. Rahmetli babaları bankalardan kredi almadan çalıştı. Çocukları da şimdi aldıkları bu terbiyeyle devam ediyorlar. Öyle bir baba ki devletin bunlara tahsis ettiği yerleri bile almıyorlar."

'TOGG'UN MENZİLİNİ ARTTIRMAK İÇİN LİTYUM PİLLERİ ÜRETECEĞİZ'

"Gemlik'teki fabrikanın yanına lityum pillerinin üretimi için tahsis edeceğiz. İşte o zaman Togg'un menzil alanı artacak. İstasyonlar zamanla artıyor. Türkiye genelinde daha fazla görüyoruz. Togg'da kalite acayip. En ufak bir motor sesi dahi duymuyorsunuz."

"KAPI GICIRTISIYLA DANS EDENLERDEN BU ÜLKEYE HAYIR GELMEZ"

"Kapı gıcırtısıyla dans edenlerden bu ülkeye hayır gelmez. Gençleri anlamak mutfakta video çekerek veya otobüs kapısında raks ederek değil onların geleceklerine yatırım yaparak olur. Gençleri sevmek demek, onlar için proje geliştirmek, hizmet etmek, gençlerin faydalanacağı eserler inşa etmek demektir. Onların siyasette önümü açmakla sorumluluk vermekle olur. Biz son 21 yılda hep öyle yaptık. Partimizin 3 dönem kuralını işleterek gençlerimizde milletvekili listelerimizde geniş yer verdik. Parlamento'yu çoluk çocukla mı dolduracaksınız diyenlere inat biz gençlerimizin potansiyeline inanıyoruz. Saçma sapan vaatlere nefes harcamıyoruz. Eski Türkiye siyasetçileri gibi lafla el yükseltip, gerçekte hayatları karartmıyoruz."

"ÖNCE HAYAL KURAR SONRA PROJEYLE HAYATA GEÇİRİRİZ"

Doğru hamle ve adımlarla, doğru kadrolarla Türkiye Yüzyılı'nın inşaasını beraberce gerçekleştireceğiz. Seçim öncesinde naftalin kokulu vaat bohçasını açıp, sonrasında ağzını bağlayanlardan değiliz. Biz önce hayal kurar, hedefleri belirler, projeye dönüştürür ardından da bunları tek tek hayata geçiririz. Kapı gıcırtısıyla dans edenlerden de, ellerinle kalp yaparak gençlere gösterenlerden de bu ülkeye hayır gelmez. Gençleri anlamak, mutfakta video çekerek, otobüs kapısında raks ederek değil; onların geleceklerine yatırım yaparak olur. Gençlere güvenmek, onları siyasi dolgu malzemesi olarak kullanmakla değil; onların siyasette önünü açmakla, sorumluluk vermekle olur. Biz son 21 yıldı hep bunu yaptık. Yüzyılın seçimine giderken partimizin 3 dönem kuralını işleterek 18-30 yaş aralığındaki gençlerimize listelerimizde geniş yer verdik. Biz gençliğimize, gençlerimizin potansiyeline güveniyoruz. Sizlerin zamanının misafiri olduğumuzun bilinciyle, gençlerimize karşı sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Somut, gerçekçi, hayata dokunan ve ülkemizi geleceğe hazırlayan iyi çalışılmış projelerle gençlerimizin karşısına çıkıyoruz.

"GENÇLERİMİZE FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ SUNACAĞIZ"

Seçim beyannamemiz bizlere kapsamlı bir yol haritası sunuyor. Gençlerimiz için hayata geçirdiğimiz sayısız hizmete, reforma ilave olarak önümüzdeki dönem için yapacakları burada tek tek saydık. Gençlik kartı uygulaması ile kültür ve sanat etkinliklerinden üniversiteli gençlerimizin ücretsiz veya indirimli yararlanmalarını sağlayacağız. Yükseköğrenimdeki gençlerimize aylık 10 GB ücretsiz internet erişim imkanıyla bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti getireceğiz. Genç girişimcilerimiz için tarım girişimcilik bölgelerini kullanacağız. Genç girişimcilerimize faizsiz kredi desteği sunacağız.