Bugün Gazetesi'nin haberine göre;

Ergenekon'un 3. cephanelik evini çökerten polis, ihbar üzerine 50 hücre evini de tespite çalışıyor.

Beykoz Çavuşbaşı'nda emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün sağ kolu olan emekli albay Arif Doğan'a ait işyerinde bulunan Ergenekon cephaneliği yeni operasyonlar gündeme getirdi.

Gelen ihbarlar doğrultusunda, örgütün silahlarını gizlediği 50 hücresinin daha olduğunu söyleyen polis yetkilileri, benzer operasyonların önümüzdeki günlerde de süreceğini belirtildi.

HAVADAN MI VURACAKLARDI?

Beykoz'daki cephanelikte uzun namlulu silahlar ve binin üzerinde merminin yanı sıra 9 uçaksavar mermisi bulunması, 'Ergenekon hava saldırısı mı yapacaktı?' sorusunu gündeme taşıdı.

Bu arada Ergenekon operasyonunun son dalgasında Ankara'da gözaltına alınan JİTEM'in kurucularından emekli albay Arif Doğan'ın kalp yetmezliği hastalığı nedeniyle seyahat edemediği bu nedenle ankara emniyeti'nde sorgulanacağı öğrenildi.

Doğan'ın polise "Ergenekon operasyonundan sonra bu evraklar ile silahların sık sık yerini değiştirdim. Bunu yakalanma endişesi ile yaptım" dediği öğrenildi.

Doğan'la birlikte eş zamanlı gözaltına alınan Sadettin s. ve İslam Ö.'nin işlemleri sürüyor. 9 çuval evrakın arasında JİTEM'in arşivi çıktı.

Bu arşivlerde yapılacak incelemelerde bu kurumun kirli bağlantılarının deşifre edilebileceği öğrenildi. Öte yandan bu evrakların arasında PKK ile ilgili çok dokümanlara da rastlanıldı.