A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda 2024 yılına kadar başantrenörlük görevine getirilen Ergin Ataman için imza töreni düzenlendi.

İmza töreninde Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ve koç Ergin Ataman açıklamalarda bulundu.

''AVRUPA'NIN EN İYİ HOCALARINDAN BİR TANESİ''

Ergin Ataman'ın Avrupa'nın en iyi antrenörlerinden biri olduğunu belirten Hidayet Türkoğlu, ''Başarabilmek için sorumluluk alan bir ekip olduk. Yeni bir heyecan, yeni bir başlangıç. Bana göre şu an Avrupa'nın en iyi hocalarından bir tanesi, Ergin Ataman'ı ekibimize dahil ettiğimiz için kendimizi şanslı hissediyoruz. İyi iş çıkardık. Hocamıza tekrardan teşekkür ediyoruz. İnşallah nülke olarak hedeflediğimiz başarılara ulaşırız. Yönetim olarak kendisine ve sporcu arkadaşlarımıza sonuna kadar destek olacağız. Ülke olarak başarılara ihtiyacımız var.

Bizi hedeflediğimiz noktaya taşıyacak bir başantrenörle anlaşma kararı aldık. Bu amaçla sayın Ergin Ataman'ı göreve davet ettik. Bizi kırmadı. İddialı hedefleriyle aramıza katıldı. Kendisine güveniyoruz ve tam destek veriyoruz. Türk basketboluna değer katmayı ilke edinmiş değerli büyüğüm Sayın Tuncay Özilhan'a da bu süreçte gösterdiği iyi niyetten dolayı teşekkür ediyorum. Kontratımızı 2024 Ağustos'una kadar yaptık. Olimpiyatların bitimine kadar.'' dedi

''AVRUPA ŞAMPİYONALARINDA, DÜNYA KUPASINDA MADALYALAR İÇİN BURADAYIZ''

Ergin Ataman ise Avrupa'da madalya kazanmayı hedeflediklerini açıklayarak şunları söyledi:

Bir kez daha milli takımda görev almaktan mutlu ve gururluyum. Süreç çok hızlı gelişti. Anadolu Efes'te yoğun bir takvimde ilerliyorduk. Orhun Ene'nin ayrılmasından sonra başkanımız Hidayet Türkoğlu beni arayıp görev için beni düşündüklerini söyledi. Şartlarımı sordu. Ben de 'Benim için şartın olmayacağını, milli takımda görev yapmanın benim için gurur olduğunu söyledim. Sadece Tuncay Özilhan'dan izin alınması gerektiğini söyledim. Bu süreci yakından takip eden bakanımız Kasapoğlu'na ve Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi iletiyorum.

ŞEHİTLERİMİZİN GURUR DUYACAĞI BİR TAKIM OLACAĞIZ

Milli Takımımızı turnuvalara, madalyalara götürecek coşkuyla oynayacağımızın sözünü veriyorum. Türk bayrağını koruyan askerlerimizin coşkuyla izleyeceği, şehitlerimizin gurur duyacağı bir takım olacağız. Güzel bir kadromuz var. NBA'de ve Euroleague'de ülkemizi temsil eden oyuncularımız var. Çok büyük bir hedefle bu görevi kabul ettim. Çalıştığım her takımda hedefi yukarı koyarım. Biz Avrupa şampiyonalarında, dünya kupasında madalyalar için buradayız. Herkesi bu hedef doğrultusunda milli takıma davet ediyorum.

TEK HEDEFİMİZ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

İzleyenlerin 'Bu takım benim takımım diyeceği bir takım yaratmak istiyoruz. Beni tanıyanlar bilir iddialı bir insanım. Avrupa'da madalya almak için tüm oyuncularımızı milli takıma bekliyorum. Dünya Kupası Elemelerinde bir üst tura çıkmak istiyoruz. Asıl hedefimiz Avrupa Şampiyonası. Çok iyi bir jenerasyonumuz var. Hiçbir takımdan çekinmiyoruz. Çok iyi ülkeler de turnuvada olacak ama tek hedefimiz Avrupa şampiyonluğu olacaktır. Bu kadroda bu oyuncular varsa, bu kadronun başında Ergin Ataman varsa tek hedef Avrupa şampiyonluğudur. Bu hedef için herkesi milli takıma çağırıyorum.