Resmen ve aleni bir şekilde toplumun sinir uçlarıyla oynanıyor. Sanki gizli bir el düğmeye bastı. Cühela takımı da mal bulmuş mağribî gibi üstüne atladı olayın, twitterda bu işte öncü rolü oynadılar.  #Erkeklerhaddinibilsin  hastagı ile yüzlerce, saçmalık boyutunda  twitt atıldı. Üstelik kız çocukları kızgın kumlara canlı canlı gömülürken o kız evladını Mekke sokaklarında omuzunda taşımış,  kadınlara karşı koruyucu ve şefkat timsali yaşantısıyla tüm insanlığa örnek olan ve analara cenneti müjdeleyen,  Peygamberimize yalan hadis isnad ederek, utanmadan sıkılmadan, yüzleri dahi kızarmadan yaptılar bunu. Bu işi başlatanların Efendimiz (SAV) ‘in hadisleriyle ve ayetlerle dalga geçmelerine edep ya hu demek bile yetmiyor.

Dikkatimizi celb eden başka bir husus da Haziran 2020’de açılmış ve profil fotoğrafları başörtülü olan onlarca çakma ve gerçek hesaplar bu hastaga destek verdi. Yani biz sizi sizinle vurmaya and  içmişiz! Toplumunuzu birbirine düşürmek için sağ-sol- Alevi- Sünni çatışmaları yetmedi, yeteri kadar kaos yaratamadık, LGBT’lileri gözünüze soktuk az geldi azgınlığımıza yeni alanlar bulmamız gerekiyor, Türk aile yapısını yıkmak için var gücümüzle çalışmalıyız, bu daha ne ki diyorlar vallahi bunu diyorlar. (Bunun bir de İstanbul Sözleşmesi kısmı var bir sonraki yazımda değineceğim)

Erkeğe veya kadına haddini bildirme hiç kimseye görev olarak verilmedi. Kimse kimsenin jandarması değil. Bu konuda hayatımız elinde olan yaratıcımız bize ne diyor, bakabilsek hiçbir sorun olmayacak nitekim Tevbe Suresi 71. Ayette  “Mümin erkek de kadınları da birbirlerinin velîleridir; iyiliği teşvik eder, kötülükten alıkoyarlar…. Diye uyarılmışız.

Birbirlerinin velisi ne demek? Velî veya evliya kelimesi anlam itibariyle; karşılıklı yardımlaşma, kötülükleri engellemek, samimi dostluk ile iyilikleri teşvik, gibi kavramları da kapsamaktadır.

Öyleyse Kur’an ı Kerimde apaçık bir şekilde bildirilen kadının ve erkeğin birbirini kötülükten alıkoyma gibi vazifesi varken, etten kemikten yaratılmış olan insanın birbirine üstünlük taslaması, görev dağılımında rolleri değişmeye çalışması kime ne yarar sağlayacak ve neden bu tür olaylar hep bizim ülkemizde gündeme gelir hiç düşündük mü?

Ben bir kadın olarak; erkeğe ait yükümlülükleri sırtlamak istemediğim gibi, erkek de benim yükümün hamili olamaz. Yüce Allah’ın (C.C) bana verdiği rahim sıfatını ne olursa olsun hiçbir teknoloji bunu benden alıp erkeğe veremeyecek, insanlığın anası olmaya devam edeceğim. Bu onur beni cennetle müjdelerken karşı cinsi aşağılama ekâbirliğini bana vermez.

Yemin ediyorum o hastag altında yazdıklarınızı gerçekleştirmeye kalksanız bir ayda bütün insanlık sistemini çökertirsiniz emin olun. Yeryüzünde yalnız kadınlar kalsa veya dediğiniz gibi erkekler kadının tüm rolünü üstlense de bu saçma ütopik düşünce tutmaz, Yaradılışa aykırı çünkü üç ay sonra normal erkeklerinizi geri istersiniz. Çünkü dişiliğinizdeki kodlar bir süre sonra normal olanı istemeye başlayacaktır. Savunduğumuz yaradılıştan gelen dişi ve erilin görev tanımını “zihniyetiniz!” diye eleştiren kronik bağnazları zaten Allah’a havale ediyoruz onların zihniyetinde kadının hemcinsine şiddet uygulaması üstün ırklarının doğal hakkıdır bunu 28 Şubat döneminde gördük, ikna odalarındaki okumuş kadınlardan bir tanesi bile kızı yaşındaki genç kızların hakkını savundu mu? Kadının kadına şiddeti konusunda bizzat yaşadıklarım bana yeter. 

Nedir derdiniz? Yaratıcımız bizi var ederken kadına ve erkeğe verdiği rolleri sizler daha iyi mi tanzim edeceksiniz? İnsan eliyle yapılmış hangi şeyin sonucu kusursuz olmuştur? Fitilini ateşledikleri bombayı kucağınıza bırakıp kaçanları, bu tarz eylemlerin membaını bir düşünün ve öyle savunun. Erkek de kadın da kulluğunu ve kime karşı haddini bilmesi gerektiğinin farkına varsa ve kısır çekişmeleri bir tarafa bıraksa ne kadın cinayeti ne de kadına şiddet kalır, gelin isterseniz bunun için bir hastag çalışması başlatalım bir de bunu deneyelim ne kaybederiz?

(sonsayfa.com)