Dün akşam EURO 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçında Milli takımımız, deplasmanda Ermenistan ile karşılaştı. Mücadele öncesi stat çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınmasına rağmen Ermenistan tribünlerinde açılan küstah bir pankart ise tepkilere sebep oldu.

Ermenistan tribünlerinin açtığı ‘nemesis’ pankartı ile tarihe bir göndermede bulunan taraftarlar, ‘nemesis operasyonlarına’ atıfta bulundu.

NEMESİS OPERASYONU İLE TALAT VE CEMAL PAŞA KATLEDİLMİŞTİ

Nemesis Operasyonu, Osmanlı devlet adamlarına ve Ermeni asıllı Türk vatandaşlarına karşı bir grup Ermeni suikast timi tarafından gerçekleştirilen bir dizi cinayetin adı olarak bilinmektedir. Talat Paşa, Cemal Paşa ve birçok devlet adamımız örgüt tarafından haince katledilmiştir. Bu operasyonlar daha sonra ASALA terör örgütünün de temelini oluşturmuştur.

NEMESİS OPERASYONU VE SUİKASTLER

“Nemesis” kelimesi, Yunan mitolojisinde intikam tanrıçası olarak bilinmektedir. Ermeniler bundan yola çıkarak, Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde Nemesis operasyonunu hayata geçirmişlerdir. Türk toplumuna, kültürüne, anlayışına hatta “Türk” kelimesine kin ve nefret ile büyüyen Nemesis Operasyonu'nun fikir babası, Osmanlı vatandaşı Elazığ doğumlu, Ermeni terörist elebaşı Şahan Natali (Hagop der Hagopyan) idi.